Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

HOTEL IŽ Nastojat će postići dogovor s obitelji Ukalović uz pomoć Grada

12.12.2018. 11:49
HOTEL IŽ Nastojat će postići dogovor s obitelji Ukalović uz pomoć Grada


Nećemo čekati pravosuđe jer bi to moglo značiti godine, a nama je kao i svakom poduzetniku, vrijeme – novac. Nastojat  ćemo postići dogovor u suradnji s Gradom Zadrom, na obostrano  zadovoljstvo. Nadam se da će nam Grad u cijeloj ovoj priči doista i  pomoći. Nepravomoćnu presudu u korist obitelji Ukalović, nemam  namjeru komentirati, ali mi želimo krenuti u posao što je moguće  prije jer nam je plan da hotel  stavimo u funkciju već za sljedeće ljeto – rekao je zadarski građevinski poduzetnik Mladen Ninčević.


Ukupna investicija zmeđu 35 i 40 milijuna kuna
Naime, Vlada je odlučila da će se udjel u bivšem vojnom samačkom hotelu Iž u Zadru prodati tvrtki – "Hostel 4 You" čiji je  vlasnik Anthony, sin Mladena Ninčevića i to za 11,47 milijuna kuna.
Na taj su natječaj, podsjećamo, bile zaprimljene četiri ponude od  čega su tri bile važeće. Važeće su ponude dali tvrtka Antonio plaža  po cijeni od 8,3 milijuna kuna, tvrtka Iž od 8,6 milijuna kuna, a  prihvatila se ponuda mladog Ninčevića kao najpovoljnija.
– Posao će voditi moj sin kao što i sada vodi "Hostel 4You". Ja  sam ovdje samo u savjetodavnoj ulozi. On će posao početi i završiti  i voditi hostel kao što vodi i ovaj sada i to radi uspješno. Mladima  treba dati šansu i ja vjerujem da će i ovaj posao realizirati. Svukupna investicija kupnje i obnove hotela Iž bit će između 35 i 40 milijuna kuna – dodao je Mladen Ninčević.
Bivši hotel u kojem je i najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić  neko vrijeme s obitelji boravio kao prognanik, površine je 4,4 tisuće  kvadratnih metara i prodavao se po početnoj cijeni od 6,8 milijuna  kuna, a Ninčević je ponudio nešto manje od 11,5 milijuna što je bila najbolja ponuda.
No, najveći problem s kojim se sada mora uhvatiti u koštac novi  vlasnik hotela Anthony Ninčević, jest obitelj jedinog preostalog stanara Radomira Ukalovića, protiv kojeg je država pokrenula sudski  spor zbog iseljenja još prije sedam godina. Cijela je priča i završila  na sudu, a sudac Općinskog suda u Zadru Marko Baraka, prošle je  godine donio nepravomoćnu presudu u korist Ukalovića.


Na sudu rekao kako nema gdje živjeti
Podsjećamo, postupak na Općinskom sudu u Zadru 2011. godine  pokrenuo je MORH zastupan po Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru. Od Ukalovića je zatraženo da napusti apartman u  hotelu Iž i preda ga u posjed MORH-u pod obrazloženjem da ga, sa  suprugom Marijom i dvoje djece, koristi bez pravne osnove. Ukalović nije osporio državno vlasništvo nad nekretninom, ali se odbio  iseliti. Na sudu je rekao kako nema gdje živjeti te da mu je apartman u hotelu Iž, kakav god on bio, bez osnovnih uvjeta za život jer  su struja i voda isključeni još 2015. godine – jedini smještaj.
U svakom slučaju, investitor i novi vlasnik hotela, dakle, nema  namjeru čekati pravomoćnost presude, već će probati postići kompromisno rješenje odnosno, dogovor s obitelji Ukalović uz pomoć  Grada.
Prema riječima Mladena Ninčevića, hotel Iž će ostati hotel, ali će  biti uređen i opremeljen u kategoriji tri plus ili četiri zvjezdice.  Unutar postojećih gabarita prilagodit će se prostor za smještajne  jedinice i druge sadržaje. Sada hotel ima 97 samostalnih soba, dva  apartmana i šest soba za osoblje. No, trenutačno se radi poslovna  studija, tako da se još uvijek sasvim pouzdano ne zna koliko će nakon preuređenja biti soba i koliko bi ljudi moglo naći posao, kada  jednom hotel bude u cijelosti završen.