Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

HUMANA AKCIJA Bit je u igri koja razvedrava oblačne bolničke dane

12.12.2018. 18:00
HUMANA AKCIJA Bit je u igri  koja  razvedrava  oblačne  bolničke dane


Mališane koji ovo predblagdansko vrijeme provode na Odjelu pedijatrije jutros je razveselila Snjeguljica koja im je u goste dovela  brojne plesače te članove dječje klape. Riječ je o 8. humanoj akciji "Dalmalino uveseljava djecu!", a koju organizira Dječji klub Dalmalino iz  Splita.
 – Naš klub postoji oko deset godina i od samih početaka krenuli smo s  projektima na splitskoj Pedijatriji kako bismo uveselili najmlađe pacijente i olakšali im vrijeme koje provode u bolnici. Temelj našeg rada je u igri  jer ona odvlači pažnju od teškoća, liječenja, bolesti, injekcija i svega neugodnog što doživljavaju u bolnici. U Zadar dolazimo već osam godina i  na to sam jako ponosan, rekao nam je Zoran Vrsalović, voditelj i koordinator projekta "Dalmalino uveseljava djecu". Istaknuo je kako su s godinama proširili projekt i na Šibenik, Dubrovnik, Rijeku, Varaždin te Zagreb.
– Nastojimo, uz naše animatore i udruge suradnike koji animiraju djecu, uključiti što više malih izvođača kako bi razveselili drugu djecu. Sudjeluju tako: Udruga Plesaonica, Zazu – dječje igraonice, Plesna udruga  Nimeta, Dječja klapa Baliniera s otoka Ugljana i Plesna udruga Bellus Zadar.
Djeca su svojim veselim priredbama i izvedbama razveselila mališane  koji su sa zadovoljstvom i velikom pažnjom pogledali sve nastupe te barem na trenutak zaboravili na bolničke dane.