Na popisu najboljih liječnika i trinaestero iz Zadarske županije

Slika korisnika mkvanja
Najbolje ocjene ponovno dobili ginekolozi
Očekivano, na listi najboljih kardiologa nalazi se zadarski liječnik Ante Anić, poznat po velikom medicinskom upjehu kada je prvi u Hrvatskoj izveo novi tip operacije srčane aritmije. Riječ je o tzv. epikardijalnom pristupu
M. TOPOLOVEC/ PIXSELL
Glasovanje je provedeno na portalu Najdoktor

Čak 13 liječnika iz Zadarske županije nalazi se na listi najboljih doktora i doktorica u Hrvatskoj. Veliko je ovo priznanje zadarskim liječnicima, tim više što ih je na popisu troje više nego lani.

Kao i proteklih godina, najbolje su ocjene dobili ginekolozi i to: Ivica  Vlatković, Ilva Marić, Edita Tadić, Dominik Rukavina, Ivica Žuvela iz  benkovačke ambulante i Slavko Marić iz biogradske. 

Očekivano, na listi najboljih kardiologa nalazi se zadarski liječnik Ante  Anić, poznat po velikom medicinskom upjehu kada je prvi u Hrvatskoj  izveo novi tip operacije srčane aritmije. Riječ je o tzv. epikardijalnom  pristupu u kojemu se srčane aritmije uništavaju punkcijom, a ne klasičnom operacijom. Zahvat dr. Anića i njegova tima splitskog Kliničkog  bolničkog centra pacijentu omogućuje da već 48 sati nakon operacije ide  kući, što znatno skraćuje razdoblje oporavka.

Među općim kirurzima na popisu najboljih liječnika je i dr. Jakov  Mihanović iz Opće bolnice Zadar, a priznanje za najdoktora dobilo je i   troje liječnika obiteljske medicine: Damir Biloglav, Ana Dunatov i Biljana  Žigurski-Mračić.

Na portalu Najdoktor navodi se kako su najbolji doktori i doktorice birani temeljem pregleda profila svih liječnika, odnosno ukupan broj komentara uzet je kao glavni kriterij kojim su razmatrani pozitivni i negativni komenetari pacijenata. Iako to dio pacijenata ne odobrava, ni ove  se godine pri izboru  najdoktora nisu u obzir uzimale primjedbe koje su  se odnosile na osoblje ambulanti, kao i one vezane za čekanje, uz obrazloženje da liječnici ne mogu utjecati na broj svojih pacijenata, kao niti  na osoblje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)