Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na popisu najboljih liječnika i trinaestero iz Zadarske županije

12.12.2018. 19:00
Na popisu  najboljih liječnika  i trinaestero iz  Zadarske  županije


Čak 13 liječnika iz Zadarske županije nalazi se na listi najboljih doktora i doktorica u Hrvatskoj. Veliko je ovo priznanje zadarskim liječnicima, tim više što ih je na popisu troje više nego lani.
Kao i proteklih godina, najbolje su ocjene dobili ginekolozi i to: Ivica  Vlatković, Ilva Marić, Edita Tadić, Dominik Rukavina, Ivica Žuvela iz  benkovačke ambulante i Slavko Marić iz biogradske. 
Očekivano, na listi najboljih kardiologa nalazi se zadarski liječnik Ante  Anić, poznat po velikom medicinskom upjehu kada je prvi u Hrvatskoj  izveo novi tip operacije srčane aritmije. Riječ je o tzv. epikardijalnom  pristupu u kojemu se srčane aritmije uništavaju punkcijom, a ne klasičnom operacijom. Zahvat dr. Anića i njegova tima splitskog Kliničkog  bolničkog centra pacijentu omogućuje da već 48 sati nakon operacije ide  kući, što znatno skraćuje razdoblje oporavka.
Među općim kirurzima na popisu najboljih liječnika je i dr. Jakov  Mihanović iz Opće bolnice Zadar, a priznanje za najdoktora dobilo je i   troje liječnika obiteljske medicine: Damir Biloglav, Ana Dunatov i Biljana  Žigurski-Mračić.
Na portalu Najdoktor navodi se kako su najbolji doktori i doktorice birani temeljem pregleda profila svih liječnika, odnosno ukupan broj komentara uzet je kao glavni kriterij kojim su razmatrani pozitivni i negativni komenetari pacijenata. Iako to dio pacijenata ne odobrava, ni ove  se godine pri izboru  najdoktora nisu u obzir uzimale primjedbe koje su  se odnosile na osoblje ambulanti, kao i one vezane za čekanje, uz obrazloženje da liječnici ne mogu utjecati na broj svojih pacijenata, kao niti  na osoblje.