Zajedništvo i danas okuplja momke iz "Šolajine"

Slika korisnika mkvanja
Malo je ovakvih kvartovskih okupljanja
Okupimo se tri generacije, od 20 do 60 godina. Prilika je to za sjećanje i na lijepe stvari i mladalačke nestašluke, ali prije svega na zajedništvo koje njegujemo i prenosimo mlađima
Siniša KLARICA
Nekad “žestoki momci" upriličili druženje za pamćenje

Vrijeme došašća je i vrijeme okupljanja za stanovnike zadarske Ulice kneza Novaka Krbavskog. Po tom nazivu malo će tko prepoznati o kakvom događaju se radi, ali kad se kaže da je riječ o momcima iz  "Šolajine", svim Zadranima će biti jasno.

Nekad “žestoki momci" okupili su se u lokalnoj “Crnoj kužini” kako bi  se družili i još jednom pokazali zajedništvo koje ih je krasilo od malih  nogu. Listom su to danas obiteljski ljudi, očevi, djedovi, ali i poznati hrvatski branitelji koji su se odazvali pozivu domovine kad je bilo potrebno.

- Čini mi se da malo ima takvih kvartovskih okupljanja kao što je to  slučaj u našoj ulici. Evo, već petu godinu zajedno smo u ovo adventsko  doba i to nas jako ispunjava. Okupimo se tri generacije, od 20 do 60 godina. Prilika je to za sjećanje i na lijepe stvari i mladalačke nestašluke, ali  prije svega na zajedništvo koje njegujemo i prenosimo mlađima, rekao je  glavni organizator okupljanja Zoran Božić.

Bez Božićeve harmonike nije moglo proći ni ovo okupljanje, a pjesma i  veselje odjekivalo je ovom ulicom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Guster
...da da u pratnji Milicije razbijali ave oko sebe