Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Biogradske mažoretkinje vrlo zaposlene u blagdansko vrijeme

13.12.2019. 14:45


Vrijeme je došašća-adventa, vrijeme kad se prije Božića više nego obično, veća pažnja posvećuje drugima, a najčešće djeci, bolesnima, potrebitima. Mališane koji ovo predblagdansko vrijeme provode u Općoj bolnici Zadar na Odjelu pedijatrije je razveselila Snjeguljica koja im je u goste dovela brojne goste, plesače, folkloraša, pjevače, ali i Biogradske mažoretkinje.
– Posebno nas raduje što smo bile dio te humanitarne akcije, tim prije što su Biogradske mažoretkinje u svojim lijepim odorama, simpatičnim stavom i dakako vrhunskom izvedbom, doista oduševile male bolesnike zadarske bolnice, kazala nam je Nives Jeličić predsjednica biogradskog KUD-a "Kralj Tomislav" u čijem sastavu djeluju i Biogradske mažoretkinje, jedan od brendova ovog grada.
– Posebnost ovog humanitarnog projekta je u tome što Dalmatino animatori uz pomoć domaćih talentiranih skupina posjećuju bolnice u našim gradovima te malene bolesnike koji se u njima liječe, kroz maštovite igre i zabavu nastoje razveseliti i pridonijeti boljem raspoloženju, odnosno blagdanskom ozračju. Pokušavaju im odvući pažnju od bolesti i straha, donijeti svijet igre, smijeha i radosti, naglasila je Jeličić.
Projekt se provodi u vremenu od 10. do 22. prosinca, a u njega su uz djecu, uključeni i roditelji, liječnici, medicinske sestre i mladi volonteri.
– Učiniti nekome radost stvarno je dobar osjećaj. Mladi doista žele volontirati, no treba ih samo malo potaknuti, poručila je Jeličić.
Inače, sve mažoret skupine Biogradskih mažoretkinja u prosincu su osim u zadarskoj bolnici imale već niz nastupa. Uz onaj na otvorenju spektakularne manifestacije "Božićna bajka", najčarobnijeg adventa koji su u Fun parku Biograd koji su osmislili Gospodari svijetla, slijedi im nastup na Adventu u Zadru, gdje će gostovati na poziv zadarskih mažoretkinja, a potom još nekoliko nastupa na drugim sličnim predblagdanskim priredbama.
– U tijeku su intenzivne pripreme za veliku manifestaciju "Tebi Grade" u kojoj će u povodu Dana grada Biograda na Moru i blagdana svete Anastazije – Stošije nastupiti svi članovi društva, plesne skupine i sve mažoret formacije. Potom odmah idu i pripreme mažoret formacija za daljnja natjecanja koja ih očekuju naredne godine, naglasila je Jeličić zaključujući još kako su ljestvicu postavili vrlo visoko pa se sada treba potruditi i dosadašnje visoke rezultate na državnim i europskim natjecanjima opravdati.