Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

FABIJANIĆ: Pagus nema pravo na plažu i parkiralište

12.12.2020. 09:47


Hotel Pagus na javnoj dražbi nije prodan, a kako je rečeno nakon neuspješne prodaje, prodaja će se nastaviti nakon sređivanja imovinskopravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra. No, što se krije iza formulacije kako će se prodaja nastaviti nakon »sređivanja imovinskopravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra«? Iza toga se zapravo krije spor nastao nakon što se Grad Pag usprotivio pokušaju da se parceli na kojoj je izgrađen hotel Pagus priključi parkiralište, dijelovi okolnih prometnica i plaža.
Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao kako Grad Pag ne može dozvoliti uknjižbu pomorskog dobra, parkirališta i dijelova okolnih prometnica jer to nije u skladu sa zakonom.
– Hotelu Pagus ne može pripasti pomorsko dobro, odnosno javni prolaz pored hotela i plaža, jer to nije bilo dio parcele hotela u vrijeme pretvorbe, rekao je gradonačelnik Fabijanić dodajući kako je, uz to, protivno interesu Grada Paga da netko to područje ogradi žicom i građanima Paga i drugima onemogući korištenje plaže.
– S druge strane, pokušavaju uknjižiti parkiralište. U blizini je škola i ne možemo dozvoliti da ograde parkiralište. Gdje će se parkirati djelatnici škole, roditelji koji dovode djecu u školu ili dolaze po njih nakon nastave? To zemljište se pokušava uknjižiti nakon što je proveden postupak privatizacije gdje tog zemljišta nije bilo. Parcela na kojoj je izgrađen hotel nije sporna. Međutim, ovo što sada rade, to je sporno i ustrajat ćemo u dokazivanju kako Pagus nema pravo na pomorsko dobro, na parkiralište niti na dijelove prometnica, istaknuo je gradonačelnik Fabijanić dodajući kako je Grad Pag podnio prijedlog zabrane raspolaganja hotelom Pagus do konačnog rješenja spora. (Radio Pag)