Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Na redu je Partizan

Autor: Matej Lordanić

12.01.2009. 23:00
Na redu je Partizan

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon pobjede i plasmana u drugi krug Eurocupa, košarkaši Zadra uglavnom su bili zadovoljni učinjenim. Zadrovu nadmoć priznao je i centar gostiju Raitis Grafs.
– Zadar nas je nadigrao u svim elementima igre i zasluženo pobijedio – kratko je na službenoj konferenciji za novinare rekao Grafs.
Dejan Ivanov je bio najbolji skakač Zadra sa sedam skokova, a uz to je postigao sedam koševa.
– Rano smo se odvojili na veliku prednost i kasnije mirno priveli utakmicu kraju. Atmosfera u dvorani će trebati biti puno bolja protiv Partizana kako bismo ih pobijedili – kazao je Bugarin.
Rok Stipčević kaže da se sada košarkaši Zadra okreću Partizanu.
– Prošli smo u drugi krug, ali to je sada za nas završena priča i okrećemo se Partizanu. Totalno smo usmjereni na Partizan, Riga je iza nas. Ostvarili smo jedan od ciljeva plasiravši se u drugi krug, ali nećemo se zadovoljiti time, nastojat ćemo ostvariti još više. U drugom krugu nas čekaju Unics, Turk Telekom i Benetton. To je izuzetno jaka skupina, ali i mi imamo kvalitetu i možemo im parirati. Svi jedva čekamo te dvoboje. Partizan? O toj utakmici se priča od početka sezone. Pozivam svih da kupe ulaznicu da ne bi ostali bez nje. Partizan dominira ovom ligom već nekoliko godina. Vrlo su organizirani, dugo su na okupu i čak konkuriraju za Top 16 u Euroligi. Moramo biti oprezni – kazao je Stipčević.
Tomislav Ružić je dobro iskoristio svoju minutažu, postigavši 14 poena uz šest skokova za 19 minuta.
– Prošli smo u drugi krug, što nam je i bio cilj. U ovoj utakmici smo ipak mogli biti bolji u obrani, nedostajalo je vatre. Na kraju se piše pobjeda. Čuo sam da u drugom krugu idemo na Benetton, Turk Telekom i Unics. Svi oni dobro stoje u svojim prvenstvima, što dovoljno govori koliko je jaka skupina. Partizan? Oni su vodeća momčad na ljestvici i dobro se trebamo pripremiti za njih. Ne smijemo si dopustiti kiks na domaćem parketu – rekao je Ružić.
Hrvoje Perić je mišljenja da utakmica nije bila naročito lijepa.
– Nije ovo bila ljepotica, ali bitno je da smo pobijedili i plasirali se u drugi krug. Trebamo što prije zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se Partizanu – kratak je bio Perić.
Todor Gečevski je bio najbolji tricaš Zadra s četiri postignute trice iz šest pokušaja. Postigao je ukupno 13 poena.
– Očekivali smo pobjedu. Znali smo da oni imaju financijskih problema i da su ih napustili neki igrači. Ozbiljno smo shvatili utakmicu i napravili 15-ak razlike na početku. Malo smo se opustili i do kraja samo održavali tu razliku do kraja, ali zasluženo smo pobijedili i prošli u drugi krug. Druga grupa je vrlo kvalitetna, dat ćemo sve od sebe. Pokušat ćemo pobijediti sve kući i još jednu u gostima, to bi trebalo biti sigurno za prolazak dalje. Možda bi i tri domaće pobjede bile dovoljne za prolaz. Favorit je po meni UNIKS iz Kazana. Imaju najbolju momčad, sudeći po onome što su odigrali u prvoj skupini. Partizan? Zaista smo nesretno izgubili tamo. Našli smo dobru formu, igramo dobro, ali malo trebamo poboljšati obranu, jer Partizan ima dobre šutere i jake unutarnje igrače. Motivacija neće biti problem i smatram da će to biti jedna od najboljih utakmica ove sezone – smatra Gečevski.
Malik Dixon je na kraju prvoga poluvremena s parketa ispraćen zvižducima njegovom igrom nezadovoljnih gledatelja.
– Da, čuo sam to. I ja sam čovjek, ne mogu uvijek biti najbolji. Nekada će šutevi ući, nekada neće. To je tako kod svakoga igrača. Zadovoljan sam što sam iz dana u dan u sve boljoj formi i gležanj mi je sve bolje. Plasirali smo se u drugi krug, što je uspjeh za nas ako uzmemo u obzir sve ozljede i probleme koje smo imali. Ova pobjeda će nam dati samopouzdanja za dvoboje u drugome krugu. Nova skupina? Po meni je Turk Telekom najjača ekipa u drugoj skupini. Imaju dobru kombinaciju visine, brzine i dobroga šuta – procijenio je Dixon.