Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prva faza pola milijuna kuna

Autor: Dragana Glavočić

12.01.2009. 23:00
Prva faza pola milijuna kuna

Foto: Adam VIDAS



Prva faza projekta koja obuhvaća postavljanje sustava odvodnje otpadnih voda kanalizacije teška je pola milijuna kuna, a cijeli je projekt procijenjen na 6,5 milijuna kuna, kaže Burčul


Sredinom  prosinca prošle godine započeli su radovi na uređenju  kanalizacije i sustava odvodnje otpadnih voda na području pored zgrade pošte u  Kukljici. Riječ je o području u  središtu mjesta koje je dugi  niz godina bilo zapušteno i  služilo kao povremeno parkiralište. Inače, spomenuti  radovi odvijaju se u sklopu  projekta koji obuhvaća uređenje zgrade Društvenog doma, područja današnje tržnice te prostora od zoga do  mesnice. U sklopu projekta  uredit će se zelena površina  od 1.360 četvornih metara.
Kako doznajemo od Josipa  Burčula, pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kukljica, radovi će također obuhvatiti popločavanje buduće zelene tržnice,  postavljanje tri sanitarna čvora i uređenje pet parkirnih  zona. Nova nenatkrivena zelena tržnica imat će tipizirane  štandove i kioske te će time  znatno utjecati na stvaranje  slike o Kukljici kao primjereno uređenog turističkog  središta na otoku Ugljanu.  Preseljenjem na novu lokaciju područje današnje zelene  tržnice tijekom ljetnih mjeseci poslužit će za održavanje  kulturnih i zabavnih manifestacija.
– U sklopu ovog projekta  još će se urediti prometnica  koja će povezati centar mjesta i zelenu tržnicu, a promet  će se moći odvijati oko zgrade  Društvenog doma, točnije pored zoga, dodao je Burčul.  Do početka nadolazeće turističke sezone za očekivati je  da će radovi na zelenoj tržnici  biti završeni.
– S obzirom da je projekt  vrlo zahtjevan, za očekivati je  da će biti završen do kraja ove  godine. Prva faza projekta  koja obuhvaća postavljanje  sustava odvodnje otpadnih  voda kanalizacije teška je pola milijuna kuna, a cijeli je  projekt procijenjen na 6,5  milijuna kuna. Veći dio sredstava osiguralo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture – Uprava za  otočni i priobalni razvoj, a  jedan dio izdvojen je iz proračuna Općine, pojasnio je  Burčul.