Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

“Vrška vila” u novom ruhu

Autor: Jurica Predovan

12.01.2009. 23:00
“Vrška vila” u novom ruhu

Foto: Jurica PREDOVAN



Djeca su dobila didaktička pomagala, nove igračke, namještaj te audio opremu i uređen sanitarni prostor. Također, Općina je iskoristila priliku te obavila sanaciju prostorija i soboslikarske radove, kao i mijenjanje vanjskih grilja na prozorima koje su bile u lošem stanju. Vrtić je dobio jednu temeljitu rekonstrukciju i poboljšani su uvjeti rada s djecom, kazala je načelnica Vukić


Suradnjom između  Općine Vrsi i Ministarstva  prosvjete te Svjetske banke  mališanima Dječjeg vrtića  “Vrška vila” nabavljena je nova oprema za koju je izdvojeno oko 200.000 kuna.
 Nakon odrađenih pregovora i sakupljene potrebne dokumentacije, prepoznate su  potrebe Dječjeg vrtića “Vrška  vila” te im je kupljena kvalitetnija oprema koja će uvelike poboljšati uvjete za smještaj djece.
Četrdeset mališana
Nakon božićnih i novogodišnjih praznika mališane je  po povratku u vrtić dočekala  potpuno nova oprema i igračke, svježe obojeni zidovi te  bolje riješeno grijanje i rasvjeta.
Osnivanjem Diječjeg vrtića  “Vrška vila” koji je započeo s  radom u rujnu 2007. godine  nastojalo se svakim danom  poboljšati uvjete odgoja djece  predškolske dobi. Vrtić danas  pohađa 40 mališana kojima je  osiguran boravak pet sati na  dan, a u skladu s tim Općina  također subvencionira rad  dječjeg vrtića.
Za načelnicu Općine Vrsi  Sandru Vukić ovo je bio još  jedan uspješan projekt koji je  odradila, a sve na zadovoljstvo  mališana i njihovih roditelja  koji također nisu krili oduševljenje.
– Djeca su dobila didaktička  pomagala, nove igračke, namještaj te audio opremu i uređen sanitarni prostor. Također, Općina je iskoristila priliku te obavila sanaciju prostorija i soboslikarske radove,  kao i mijenjanje vanjskih grilja  na prozorima koje su bile u  lošem stanju. Vrtić je dobio  jednu temeljitu rekonstrukciju i poboljšani su uvjeti rada s  djecom, kazala je načelnica  Vukić.
Briga o najmlađima
Istaknula je da joj je drago  što roditelji vide promjene i  što je sve više zainteresirane  djece za vrtić te se može reći  da su kapaciteti gotovo popunjeni. No, prema riječima  načelnice, svako novo djete je  uvijek dobrodošlo. – I ubuduće ćemo nastojati pomagati  dječji vrtić i dalje subvencionirati njegov rad te na taj  način djeci ukazati posebnu  pažnju i brigu o njima, zaključila je načelnica Vukić.
Nabavkom nove opreme  zadovoljstvo nije krila ni v.d.  ravnateljica vrtića Tomica Perinić, koja je kazala da je oprema došla na pravo mjesto iz  razloga što je dosadašnja bila  prilično stara.
– Jako smo sretni što nam je  kupljena nova oprema te što  je Ministarstvo prosvjete prepoznalo naše potrebe. Stari  namještaj zamijenili smo novim, funkcionalnijim i samim  time djeci je omogućeno kvalitetnije stjecanje znanja i ugodniji boravak u vrtiću, a samim time zadovoljavaju se interesi i potrebe naših mališana, što je najvažnije. Također smo dobili kvalitetnu  opremu kojom će djeca naučiti puno o stvarima oko sebe  te će na taj način spremnije  kročiti kroz život, zaključila je  v.d. ravnateljice Perinić.