Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kupci ostali praznih ruku

Autor: Anita Ćustić

12.01.2010. 23:00
Kupci ostali praznih ruku

Foto: A. SITNICA



Na raspolaganju smo imali četrdeset komada ležajeva po cijeni od 50 kuna, a zatražilo ga je barem 150 kupaca. S obzirom da su se ti ležajevi prodali dok je većina kupaca još bila na vratima, njima će se učiniti da rasprodaje nije ni bilo, kaže voditelj zadarskog salona Phoenix Lifestyle Neven Šoletić


Svaka rasprodaja, osobito ona koja kupcima artikle nudi po cijenama ispod svake cijene, privuče veliku pažnju. Razlog je to zbog kojeg u svakoj prodavaonici koja na raspolaganju ima proizvode na akciji vlada gužva, jer svatko želi iskoristiti priliku kako bi si konačno priuštio željeni proizvod i pritom uštedio. Upravo jednu ovakvu buru ovih je dana izazvao Pheonix Lifestyle Gallery salon namještaja, koji je nakon promotivnog letka o velikoj trodnevnoj akciji i u zadarskoj prodavaonici stvorio pravi stampedo.
Vijest o tome da ovaj salon namještaja organizira veliku rasprodaju, koju je moguće iskoristiti samo od 12. do 14. siječnja, vrlo brzo se proširila i već rano ujutro prvog dana rasprodaje pred vratima zadarske prodavaonice stvorila dugačak red. Kao što je i bilo za očekivati, ovakva je situacija osim zadovoljstva kupaca koji su ovu priliku uspješno iskoristili, izazvala i nezadovoljstvo onih drugih.
Neki su tako potaknuti primamljivom reklamom pohrlili u prodavaonicu, no s obzirom na preveliku potražnju, mnogima je željeni proizvod izmaknuo iz ruku pa su umjesto u veliku akciju posumnjali u veliku prijevaru. Među njima je i Kristina Galić iz Privlake, koja se odmah u utorak ujutro pojavila u prodavaonici, no jako se razočarala uvjerivši se da je već tada sve ono što je namjeravala kupiti bilo rasprodano. U nevjerici se osjetila izigranom te nam se požalila istaknuvši da je ovakvo nešto samo jedna velika nepotrebna sramota za Zadar.
– Čim sam vidjela reklamu o rasprodaji namještaja, poželjela sam iskoristiti priliku, tim više što upravo namještam stan i moram kupiti više proizvoda. Zato sam se odmah u utorak ujutro već u 8 sati pojavila ispred prodavaonice gdje je bilo još 200 ljudi koji su stigli sa svih strana, a neki su i s kamionima došli u namjeri da zaista obnove namještaj u kući. No, svi zajedno smo se jako razočarali kad su nam prodavači na izuzetno drzak i neljubazan način kazali da je već sve rasprodano. Vjerujem da su, ako je rasprodaje i bilo, proizvode razdijelili između sebe te ih osigurali za svoje obitelji i prijatelje, kazala je ova gospođa, naglasivši da se zajedno s ostalima osjećala glupo i izigrano te da su iz prodavaonice svi zajedno otišli bez obavljene kupnje.
No, Neven Šoletić, voditelj zadarskog salona, kaže da ga ovakve reakcije kupaca ne iznenađuju, jer logično je da veliko sniženje i golema gužva moraju iznjedriti i nezadovoljne kupce. Šoletić je također opovrgnuo sve navode nezadovoljne gospođe, istaknuvši da rasprodaja traje još danas, a proizvodi na akciji jasno su označeni.
– Problem je u tome što je od gotovo 300 ljudi, koliko ih je bilo pred vratima prodavaonice kada smo otvorili prvog dana rasprodaje, njih 150 tražilo isti proizvod i onda je logično da će ih većina biti nezadovoljna. Primjerice, na raspolaganju smo imali četrdeset komada ležajeva po cijeni od 50 kuna, a zatražilo ga je barem 150 kupaca. S obzirom da su se ti ležajevi prodali dok je većina kupaca još bila na vratima, njima će se učiniti da rasprodaje nije ni bilo, kazao je Šoletić, istaknuvši da je jasno da su svi htjeli iskoristiti ovu priliku te je siguran da je većina kupaca, osobito onih koji su se vratili i sutra, zadovoljna.