Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Paški tanac i Robinja

12.01.2011. 23:00
Paški tanac i Robinja


Na trgu će Gradska glazba svirati paško kolo, birat će se najbolje maske, pjevat će se pučki napjevi, članovi KUD-a Družina u narodnim nošnjama plesat će stari paški tanac i izvest će pučku dramu “Robinja”, a nastupit će i karnevalske grupe koje će doći u Pag kao gosti


Na sastanku karnevalskog odbora koji je sazvao gradonačelnik Paga Ante  Fabijanić načelno je dogovoren program ovogodišnjeg  paškog zimskog karnevala  koji počinje subotnjim karnevalskim zabavama, a završava na Pepelnicu spaljivanjem mesopusta Marka.
Pokrovitelj zimskog karneval je Grad Pag, a u  organizaciji i raznim poslovima potrebnima za pripremu karnevala sudjelovat  će Mjesni odbor Pag, gradsko  poduzeće “Pag 2”, Turistička  zajednica grada Paga, Karnevalska udruga Markova  kumpanija, Centar za kulturu  i informacije Pag, KUD  Družina, Gradska glazba i  Osnovna škola Jurja Dalmatinca.
Organizacijski je karneval  podijeljen na tri dijela, na  karnevalske zabave subotom,  karnevalska događanja na Trgu Petra Krešimira IV. i na  Dječji karneval. Karnevalske  zabave subotom koje će se  održavati u Drugom magazinu u nekadašnjem pogonu  solane organizirat će Grad  Pag.
Tvrtka “Pag 2” radi na  uređenju Drugog magazina u  kojem će se postaviti rasvjeta,  napravit će se  šank, pozornica za glazbu i  plesni podij.  Karnevalska  događanja na  Trgu Petra  Krešimira IV  organizirat će  Karnevalska  udruga Markova kumpanija. Na trgu će  Gradska glazba svirati  paško kolo, birat će se najbolje maske,  pjevat će se pučki napjevi,  članovi KUD-a Družina u  narodnim nošnjama plesat će  stari paški tanac i izvest će  pučku dramu “Robinja”, a  nastupit će i karnevalske grupe koje će doći u Pag kao  gosti. Centar za kulturu organizirat će dječji karneval.
 – Ove godine će ulaz na  dječji karneval biti besplatan,  a djeci će se besplatno dijeliti  sokovi i grickalice, rekla je  Dijana Vuleta, ravnateljica  Centra za kulturu i informacije Pag.