Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rastimo zajedno

12.01.2011. 23:00
Rastimo zajedno


U prvom ciklusu, program rada radionica roditelji su dobro prihvatili, jer se kroz taj rad između ostalog jačala i roditeljska osjetljivost za važnost i obilježja ranog odgoja i razvoj djeteta, propitivali su svoje stavove i ponašanja i usvajali i uvježbavali komunikacijske vještine, kazala je Milačić


Naime, nakon uspješno provedenog prvog ciklusa tijekom protekle godine, ocijenjeno je da je to dobar projekt te će se  njegova provedba nastaviti i ove pedagoške godine. Kako nam je kazala voditeljica projekta pedagoginja biogradskog vrtića Višnja Milačić, riječ je o radionicama za roditelje, točnije ciklusu  radionica od jedanaest strukturiranih, tematskih radionica u kojima roditelji imaju  prilike jačati svoje roditeljske kompetencije te u suradnji s voditeljima i drugim  roditeljima dobiti informacije i podršku  koja će ih osnažiti u njihovoj roditeljskoj  ulozi.


– U prvom ciklusu program rada radionica roditelji su dobro prihvatili, jer se  kroz taj rad između ostalog jačala i roditeljska osjetljivost za važnost i obilježja  ranog odgoja i razvoj djeteta, propitivali  su svoje stavove i ponašanja i usvajali i  uvježbavali komunikacijske vještine. Roditelji su dobili i dosta različitog pisanog  materijala, koji su imali prilike proučiti i  komentirati zajedno u obitelji. Vjerujemo  da će i ovogodišnji program biti koristan  za sve, roditelje, djecu i nas voditelje, jer  bit radionica je sažeta u samom naslovu  “Rastimo zajedno”, kazala je Višnja Milačić.
U dječjem  vrtiću u Biogradu na Moru uskoro započinje novi ciklus radionica za roditelje  pod nazivom “Rastimo zajedno”.
Dodala je pri tom da je prvi ciklus  radionica proveden u suradnji s odgojiteljicama Dariom Vuksan i Antoniom  Kolačko koje će se angažirati i na radu  ovog drugog ciklusa koji u biogradskom  vrtiću započinje 19. siječnja ove godine.
Kako je predviđeno radionice će se  održavati svake druge srijede od 17 do 19.  sati, a trajat će od 19. siječnja do prvog  lipnja 2011. godine.
– Ovim putem pozivamo roditelje djece,  bez obzira pohađaju li njihova djeca vrtić  ili ne, da se priključe radu u radionicama.  Jer poznato je da dobar roditelj uvijek ima  bezbroj pitanja koje postavlja sebi, primjerice, jesam li prestrog, preblag, dosljedan i sl. Odgovore na ta i druga pitanja  potražit ćemo zajedno u radionicama s  djecom i drugim roditeljima i voditeljima  projekta, kazala je Milačić.
Prijave za rad u radionicama primaju se  u vrtiću do 17. siječnja, a roditelji čija  djeca pohađaju vrtić mogu se prijaviti i  kod odgojiteljice njihova djeteta.