Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sanader otišao, njegova politika ostala

12.01.2011. 23:00
Sanader otišao, njegova politika ostala


Narod ima pravo mijenjati vlast koja je nepravedna, a ovu vlast treba razoriti i to će građani napraviti na izborima jer se vlast zasniva na lažima, a afere nisu eksces, kako se pokušava prikazati, nego je to sustav. Sanader je otišao, ali je politika ostala ista, rekla je Antičević Marinović


GO SDP-a Paga organizirao je susret građana sa  saborskom zastupnicom Ingrid Antičević Marinović na  kojem se razgovaralo o nizu  tema vezanih uz lokalnu i  državnu politiku. Dario Grašo,  predsjednik GO SDP-a Paga je  rekao kako je vladajuća koalicija u Pagu iz radnih tijela  Gradskog vijeća izbacila za  njih nepodobne članove.
Ponavljanje pogrešaka
 – To je protivno Statutu Grada Paga jer stranke moraju biti  zastupljene razmjerno broju vijećnika. Na tu smo se odluku  žalili, a Ministarstvo uprave  nam je odgovorilo kako oni nisu  za to nadležni, a ako oni nisu  nadležni pitamo se tko je nadležan, rekao je Dario Grašo.
Grašo je naveo kako je vladajuća koalicija u Gradskom  vijeću Paga donijela proračun  koji je kopija prošlogodišnjeg  te kako vlast nije ništa naučila  od prijašnjih pogrešaka.
 – Prošlogodišnji proračun je  dva puta smanjivan, a u posljednjoj izmjeni i dopuni proračuna bilo je više od stotinu  stavki s nulom dok su neke  stavke probijene i smatramo  kako se nije radilo u skladu s  Odlukom o izvršenju proračuna, a gradonačelnik sam  odlučuje o raspoređivanju  sredstava, rekao je Grašo.
Zamoljena za komentar aktualnih događanja u Hrvatskoj, Ingrid Antičević Marinović je rekla kako se nepravedna  vlast mora razoriti.
 – Narod ima pravo mijenjati  vlast koja je nepravedna, a ovu  vlast treba razoriti i to će  građani napraviti na izborima  jer se vlast zasniva na lažima, a  afere nisu eksces kako se pokušava prikazati nego je to sustav. Sanader je otišao, ali je  politika ostala ista, rekla je Antičević Marinović.
Komentirajući rekonstrukciju Vlade Antičević Marinović je rekla kako premijerka  Jadranka Kosor smjenjuje one  koji su joj se zamjerili, a ne one  koje bi trebalo smijeniti.
 – Hrvatska s ovakvom vlasti  nije došla do dna nego je probila  dno, a oni u vlasti ne žive u  stvarnosti. Nisu stvarali novac  nego su novac izvlačili, a kada su  nastali problemi uveli su harač,  rekla je Antičević Marinović.
Paški Dom zdravlja
Članica SDP-a Zvjezdana  Fabijanić je rekla kako Dom  zdravlja u Pagu još nije proradio, dok se istovremeno u  Dom zdravlja u Novalji  uložilo trideset milijuna kuna.
 – Na sjednici Gradskog vijeća smo postavili pitanje što  je s Domom zdravlja u Pagu,  ali imam osjećaj da nam se  laže jer nešto nije u redu, a  ako je tako, to bi trebalo reći,  rekla je Zvjezdana Fabijanić.
Ingrid Antičević Marinović  je navela kako će u Saboru  postaviti pitanje što se događa s Domom zdravlja u Pagu.
Zvjezdana Fabijanić je spomenula kako se priprema popis stanovništva te kako popis  stanovništva nije vezan sa  stalnim boravkom i to smatra  nelogičnim.
 – Dobro nam je poznato sve  o lažnim prijavama i o autobusima glasača koji su dolazili, rekla je Zvjezdana Fabijanić.
Ingrid Antičević Marinović  je uzvratila kako postoji zakon koji definira što je stalni,  a što privremeni boravak, ali  se taj zakon ne provodi jer je  to u interesu vlasti.
 – Vlast u Hrvatskoj se temelji na laži, a politika Jadranke Kosor se može sažeti  u jednu rečenicu, što sam ja  znala, ja sam samo potpisivala, rekla je Ingrid Antičević  Marinović.