Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Tužitelji još nisu donijeli odluku o “slučaju Padela” i prekršili su Zakon

12.01.2011. 23:00
Tužitelji još nisu donijeli odluku o  “slučaju Padela” i prekršili su Zakon


Odluku o tome hoće li Modrića optužiti ili pak, cijelu “priču” odbaciti kao neosnovanu, tužiteljstvo je moralo donijeti u roku od tri mjeseca i to od dana podnošenja kaznene prijave, a tako kaže članak 433. stavak 1 Zakona o kaznenom postupku iz 1997. godine koji je još uvijek na snazi. Zašto odluka još nije donesena nije se moglo saznati


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, odnosno tužiteljstvo još uvijek  ni do danas, nije donijelo  odluku o tome hoće li protiv  poznatog Zadranina Mladena Modrića poznatijeg kao  Padela (53) podignuti optužnicu, odnosno u ovom  slučaju optužni prijedlog,  zbog ozbiljnih prijetnji tada  aktualnom načelniku krim  policije PU zadarske Antunu  Novoseloviću (43) te su na taj  način prekršili Zakon.
Naime, odluku o tome  hoće li Modrića optužiti ili  pak, cijelu “priču” odbaciti  kao neosnovanu, tužiteljstvo  je moralo donijeti u roku od  tri mjeseca i to od dana  podnošenja kaznene prijave,  a tako kaže članak 433. stavak  1 Zakona o kaznenom postupku iz 1997. godine koji je  još uvijek na snazi. Zašto  odluka još nije donesena pokušali smo saznati u Općinskom državnom odvjetništvu  u Zadru, međutim v.d. općinskog državnog odvjetnika  Marijana Stipić, koja ujedno  obavlja i funkciju glasnogovornice jučer je samo kratko  potvrdila kako odluka nije  donesena te da je to sve što  nam može reći. Neslužbenim  smo kanalima, pak, doznali  kako je spis u rukama  tužitelja Dragana Bogatića.
A, da su tužitelji prekršili  Zakon u “slučaju Padela” govori i činjenica kako je on  zbog prijetnji bivšem načelniku Novoseloviću i njegovoj  obitelji bio priveden i pritvoren 1. lipnja prošle godine.  Tada dežurni istražni sudac  Županijskog suda u Zadru  Boris Babić donio je rješenje  o provedbi istražnih radnji i  odredio mu pritvor zbog  opasnosti od utjecaja na svjedoke. Nakon što su ispitani  svi svjedoci koje je istražni  sudac smatrao bitnim, Modrić je pušten na slobodu 9.  lipnja prošle godine. Nakon  obavljenog posla, istražni je  sudac “spis Padela” 14. srpnja  lani, proslijedio na odluku  tužiteljima na Općinskom sudu koji dakle, još ni do danas,  iz samo njima poznatih razloga nisu donijeli odluku i  prekršili su Zakon.
Protiv Modrića je zbog ozbiljnih prijetnji ne samo njemu, nego što je najgore i  njegovoj obitelji, kaznenu prijavu podnio Antun Novoselović osobno, koji je 1.  srpnja lani otišao u mirovinu. 
Prema informaciji iz PU  zadarske koja je tada dana  novinarima, Modrić je zaprijetio Novoseloviću u jednom ugostiteljskom objektu  na Stanovima, a kako su tada  pojasnili u zadarskoj policiji,  “prijetnje su bile motivirane  njegovim radom i tadašnjim  položajem u PU zadarskoj”.
Naime, Antun Novoselović  jedan je od najnagrađivanijih  zadarskih policajaca koji je  kao prvi čovjek Krima vodio  niz uspješnih akcija u borbi  protiv organiziranog kriminala, kako na zadarskoj, tako  i na državnoj narko sceni, dok  se Mladen Modrić Padela  bavi ugostiteljstvom, a u posljednje vrijeme i građevinskim poduzetništvom. Osim  toga, on je široj javnosti poznat i po tome što je otac  Josipa Modrića, bivšeg nogometaša NK Zadra i NK  Rijeke. Padela junior je nedavno na Županijskom sudu  u Zadru nepravomoćno  osuđen na dvije godine i mjesec dana zatvora zbog “dilanja” kokaina, dok je pripadnik “zlatne zagrebačke  mladeži”, odvjetnik Fran Olujić, sin poznatijeg oca – odvjetnika Željka Olujića, koji  je uz Modrića također bio  optužen zbog posjeda droge,  odnosno činjenice da je od  Modrića kupio oko sedam  grama kokaina, osuđen uvjetnom kaznom od tri mjeseca zatvora s rokom kušnje  od godinu dana.
I otac i sin Modrić za svog  su branitelja angažirali poznatog zagrebačkog odvjetnika  Ljubu Pavasovića Viskovića,  a Novoselović je izabrao zadarskog odvjetnika Milana  Petričića.