Za obnovu Kašteline 190 tisuća kuna

Slika korisnika admin
nacelnik_miocic
Boris KUPČAK
Dragutin Miočić, načelnik Općine Ražanac

Na prijedlog  općinskog vodstva s načelnikom Dragutinom Miočićem,  Općinsko je vijeće podržalo  ovogodišnji proračun, u kojemu će se u odnosu na lanjsku  godinu više sredstava usmjeriti za potrebe bez kojih bi  život ražanačkom pučanstvu  bio znatno teži.

Tako se za vrtić i malu školu  na prostoru općine Ražanac  planira usmjeriti 10.000 kuna.  Nadalje, za centralnu Osnovnu školu Jurja Barakovića i  njenim područnim odjeljenjima u Rtini, Ljupču, Radovinu,  Jovićima i Krnezi za potrebe  izborne nastave, tekuće pomoći i tekuće održavanje planira se izdvojiti 30.000 kuna.  Za dječji vrtić i školsku sportsku dvoranu planira se transferirati 150.000 kuna. Na stipendije studentima prema  važećem pravilniku i subvencioniranje autobusnog prijevoza učenika srednjih škola do  Zadra i natrag izdvojit će se  140.000 kuna.

Za pomoć invalidima s dokazanim statusom te socijalnim slučajevima prema kriterijima Centra za socijalnu skrb  usmjerit će se 20.000 kuna, na  pomoć umirovljenicima planira se izdvojiti 30.000 kuna, dok  se za ostale socijalne potrebe  kao nabavku drva za ogrjev,  pomoć kućanstvima u novcu,  jednokratnim pomoćima planira izdvojiti 30.000 kuna.

Aktivi dobrovoljnih darivatelja krvi u Ljupču i Ražancu  zajedno će dobiti 20.000 kuna,  a za donacije braniteljima i  Udruzi slijepih i slabovidnih  osoba bit će uplaćeno 10.000  kuna. Iz proračunskog "kolača" teškog 12 milijuna kuna  na ime jednokratne pomoći  novorođenoj djeci planirano  je 40.000 kuna, a na ime pomoći obiteljima i kućanstvima  izdvojit će se 20.000 kuna.

Što se tiče javnih potreba u  kulturi za njih je planirano  50.000 kuna. Tu se prvenstveno misli na susrete kulturno-umjetničkih društava u  Ražancu i Radovinu, ribarske  ljetne noći u Ražancu, Rtini i  Ljupču, pjesničku večer u  Ražancu, susret klapa ispod  Kašteline u Ražancu, aktivnosti KUD-ova Radovin i  Ražanac te na izradu promidžbenog materijala.

Rad Centralne knjižnice Juraj Baraković u Ražancu poduprijet će se sa 204.000 kuna,  dok će se za obnovu sakralnih  objekata vjerskim zajednicama odvojiti 20.000 kuna. Za  obnovu i restauraciju utvrde  Kaštelina u Ražancu planira  se 190.000 kuna.

Treba naglasiti da će se iz  općinske blagajne za potrebe  u sportu izdvojiti oko 80.000  kuna. Tri malonogometna ljetna turnira, onaj u Ražancu,  Radovinu i Ljupču dobit će  svaki po 10.000 kuna. Na  sportske susrete mjesnih odbora u briškuli, trešeti i  boćanju potrošit će se 15.000  kuna, dok će turniri odbojke  na pijesku u Ražancu, Rtini i  Ljupču stajati svaki po 5.000  kuna. Boćarskom klubu Roko  iz Ljupča bit će doznačeno  5.000 kuna. Identične iznose  dobit će MNK Veterani Radovin, MNK Primorac iz  Ljupča, MNK Ražanac i MNK  Jovići iz Jovića. Zaslužnim pojedincima sportašima, klubovima koji osvoje medalje na  natjecanjima te time pridonesu promidžbi općine Ražanac  bit će dato pojedinačno po  5.000 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno