Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Kvar na kotlovnici odgodio otvorenje škole

12.01.2012. 23:00
Kvar na kotlovnici odgodio otvorenje škole


Školski kompleks je priključen na vodu i struju. Škola je očišćena i uređena, sasvim spremna za prijem učenika. Međutim, nastao je manji problem u školskoj kotlovnici i u tijeku je otklanjanje kvara, govori Igor Pedisić, načelnik Sv. Filip i Jakova


Filipjanska nova škola još nije otvorena. Otvorenje modernog školskog kompleksa u Sv. Filipu i Jakovu opet je odgođeno.
– Škola još nema uporabnu dozvolu. Školski kompleks je priključen na vodu i struju. Sa sjeveroistočne strane škole, od puta za mjesno groblje i nogometno igralište NK Nova zora, probijen je i asfaltiran pristupni put. Uređen je i asfaltiran okoliš škole s velikim parkiralištem, podignuta je ograda, postavljen školski inventar. Škola je očišćena i uređena, sasvim spremna za prijem učenika. Međutim, nastao je manji problem u školskoj kotlovnici i u tijeku je otklanjanje kvara, govori Igor Pedisić, načelnik Sv. Filipa i Jakova.
Otvaranje škole koje kasni godinu-dvije posljednjih dana potekle godine najavljeno je za prvi dan polugodišta. U međuvremenu je nastao, kažu, manji problem na kotlovnici, a time i grijanju školske zgrade i trodijelne sportske dvorane, vrijednih preko 40 milijuna kuna.
– Ovih dana se očekuje tehnički prijem i dobivanje uporabne dozvole kako bi učenici mogli na nastavu u novu školsku zgradu koja je svojim zdanjem i lokacijom najljepša na širem zadarskom području i šire, kaže Pedisić.
Prvi kramp za novi školski objekt je “udaren” još prije više od pet godina 16. kolovoza 2006. u povodu Dana općine i blagdana njihova nebeskog zaštitnika sv. Roka.
– U novu školu bi trebali krenuti učenici iz ukupno 12 razreda filipjanske matične škole. Od toga su četiri odjeljenja Filipjanaca od prvog do četvrtog razreda i osam zajedničkih, od petog do osmog razreda, podsjeća načelnik.
Matična škola sa četiri područne u Turnju, Sv. Petru, Sikovu i Raštanima Donjim ima ukupno 357 učenika. Od toga 250 učenika ide u matičnu, a preostali učenici u četiri područne škole.
– Osim teleskopskih tribina u potpunosti je opremljena školska sportska dvorana. Predviđena je i izgradnja vanjskog višenamjenskog asfaltnog igrališta, navodi filipjanski načelnik.
Poput drugih školskih zgrada i dvorana u Zadarskoj županiji i ove su se gradile u sklopu programa CEB 5 Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Općina je u ovom projektu sudjelovala s oko 11 milijuna kuna.
– Moderni školski kompleks izgrađen je na 20 tisuća metara četvornih i planiran je za 480 učenika. Sportska dvorana je neto površine od 1.900 metara četvornih, što će omogućiti da se u isto vrijeme prostor podijeli za više sportskih aktivnosti. Osim školske djece koristit će je građani i brojne udruge s područja općine, kaže Pedisić.