Kvar na kotlovnici odgodio otvorenje škole

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Ovih dana se očekuje tehnički prijem i dobivanje uporabne dozvole kako bi učenici mogli na nastavu u novu školsku zgradu

Filipjanska nova škola još nije otvorena. Otvorenje modernog školskog kompleksa u Sv. Filipu i Jakovu opet je odgođeno.

- Škola još nema uporabnu dozvolu. Školski kompleks je priključen na vodu i struju. Sa sjeveroistočne strane škole, od puta za mjesno groblje i nogometno igralište NK Nova zora, probijen je i asfaltiran pristupni put. Uređen je i asfaltiran okoliš škole s velikim parkiralištem, podignuta je ograda, postavljen školski inventar. Škola je očišćena i uređena, sasvim spremna za prijem učenika. Međutim, nastao je manji problem u školskoj kotlovnici i u tijeku je otklanjanje kvara, govori Igor Pedisić, načelnik Sv. Filipa i Jakova.

Otvaranje škole koje kasni godinu-dvije posljednjih dana potekle godine najavljeno je za prvi dan polugodišta. U međuvremenu je nastao, kažu, manji problem na kotlovnici, a time i grijanju školske zgrade i trodijelne sportske dvorane, vrijednih preko 40 milijuna kuna.

- Ovih dana se očekuje tehnički prijem i dobivanje uporabne dozvole kako bi učenici mogli na nastavu u novu školsku zgradu koja je svojim zdanjem i lokacijom najljepša na širem zadarskom području i šire, kaže Pedisić.

Prvi kramp za novi školski objekt je "udaren" još prije više od pet godina 16. kolovoza 2006. u povodu Dana općine i blagdana njihova nebeskog zaštitnika sv. Roka.

- U novu školu bi trebali krenuti učenici iz ukupno 12 razreda filipjanske matične škole. Od toga su četiri odjeljenja Filipjanaca od prvog do četvrtog razreda i osam zajedničkih, od petog do osmog razreda, podsjeća načelnik.

Matična škola sa četiri područne u Turnju, Sv. Petru, Sikovu i Raštanima Donjim ima ukupno 357 učenika. Od toga 250 učenika ide u matičnu, a preostali učenici u četiri područne škole.

- Osim teleskopskih tribina u potpunosti je opremljena školska sportska dvorana. Predviđena je i izgradnja vanjskog višenamjenskog asfaltnog igrališta, navodi filipjanski načelnik.

Poput drugih školskih zgrada i dvorana u Zadarskoj županiji i ove su se gradile u sklopu programa CEB 5 Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Općina je u ovom projektu sudjelovala s oko 11 milijuna kuna.

- Moderni školski kompleks izgrađen je na 20 tisuća metara četvornih i planiran je za 480 učenika. Sportska dvorana je neto površine od 1.900 metara četvornih, što će omogućiti da se u isto vrijeme prostor podijeli za više sportskih aktivnosti. Osim školske djece koristit će je građani i brojne udruge s područja općine, kaže Pedisić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno