Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

S Čabranima na Pagu lovio i general Markač

12.01.2014. 23:00
S Čabranima na Pagu lovio i general Markač


Godine 1976. godine službena delegacija Lovačkog društva Jelen iz Paga, preteča današnjem LD Kamenjarka, otišla je u Gorski kotar u Čabar, u prijateljski posjet tamošnjim lovcima iz LD Tetrijeb. Pašku delegaciju činili su tadašnji predsjednik Jerko Bistričić, Josip Magaš koji je kasnije obnašao dužnost predsjednika društva i tajnik Slavko Pernar. Prijateljstvo staro desetljećima traje i danas.
Tako su ovog vikenda lovci Lovačkog društva Kamenjara Pag ugostili su u lovu prijatelje lovce iz Lovačkog društva Tetrijeb Tetrijeb iz Čabra. Lovačkom prazniku koji se održao u domu kojim upravlja Kamenjarkina lovna jedinica iz Kolana i na lovištima u općini Kolan prisustvovao je i ove godine general Mladen Markač. Markač je i lani bio na Pagu, nakon što je u Haagu oslobođen svih optužbi.
– Lov ovdje na Pagu za nas iz Gorskog kotara je poseban doživljaj. Gore je šuma i krupna divljač, a ovdje kamenjar i sitna divljač. Svaka promjena dobro dođe. To i je jedna draž naših lovačkih prijateljstava, upoznajemo nove terene i lovimo drugačiju divljač od one kod kuće, kaže predsjednik LD Tetrijeb Čabar Antun Arh, koji se sprema da preuzme ulogu domaćina u lipnju.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU