Obrovačka vlast planira 150.000 kuna za "najam službenog automobila!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Prijedlog proračuna za 2016. godinu

Obrovački gradonačelnik Ante Župan brzopotezno je uoči parlamentarnih izbora odustao od kupnje luksuznog službenog automobila, ali najnoviji prijedlog proračuna za 2016. otkriva da bi Župan moguće opet volio sjediti u nekoj jurilici. Naime, iz dokumentacije o proračunu Grada Obrovca za ovu godinu vidljivo je da je Grad predvidio vrtoglavih 150.000 kuna za potrebe najma vozila. Vrtoglavih zato što je ova svota navedena po stavkom "najamnina za službeni automobil", a prema svim izračunima što smo ih dobili od gradskih vijećnika, Grad nikad ni izbliza nije potrošio ovoliku svotu za najam automobila. Dapače, bila je riječ o vrlo malim iznosima s obzirom da gradska vlast već raspolaže službenim vozilom.

Obrovačka oporba sumnja da je riječ o sredstvima rezerviranim za nabavku novog službenog automobila jer je ovoliki izdatak deseterostruko veći od najma za službene potrebe Grada do kojega ionako rijetko dolazi. Kako ne bismo prejudicirali krivnju ikoga u obrovačkoj vlasti kontaktirali smo gradonačelnika radi pojašnjenja svote od 150.000 kuna za koju oporba tvrdi da je novac planiran za novo vozilo. No, Župan kaže:

"Najamnina za sl. automobil"

- Proračunska stavka 'Najamnina za sl. automobil' ne pretpostavlja nabavu novog službenog vozila, niti imamo namjeru nabavljati novo vozilo. Stavka je predviđena dijelom za otplatu postojećeg operativnog leasinga, a dijelom za običan najam automobila ukoliko bi se za to ukazala potreba uslijed eventualnog kvara postojećih službenih automobila. Ukoliko se stavka ne realizira u tom opsegu, rebalansom proračuna će se svesti na realan, odnosno ostvaren iznos, kako je to bilo i prošle godine - kaže Župan.

Ovo objašnjenje, međutim, slabo "drži vodu", što pokazuju i podaci o preostalim ratama za leasing već postojećeg službenog vozila Grada Obrovca. Gradonačelniku Županu stoga smo poslali novi upit o tome koliki je točno iznos kojeg moraju podmiriti za službeno vozilo.

- Za postojeći leasing je preostalo neisplaćenih rata u iznosu oko  27.000 kuna, ovisno o tečaju - odgovorio nam je Župan.

Ovih 27.000 kuna svakako je puno manje od planiranih 150.000 za "najamninu za službeni automobil", čak i da joj se doda koja tisuća za povremeni najam vozila. Stoga treba vidjeti budućnost famozne stavke 035 u prijedlogu proračuna za ovu godinu jer je, kako dokumentacija govori, nesrazmjerna preostalom leasingu i navodnom najmu automobila.

Obrovački je gradonačelnik, kako se sjećamo, od nabavke skupocjenog službenog vozila morao odustati nakon što je javnost saznala za ovaj plan i prozvala ga zbog rastrošnosti. Kupnja vozila vrijednog preko 300.000 kuna sa trozonskom klimom i snagom od 270 konja obrovačkog je gradonačelnika dovela u središte pažnje cjelokupne hrvatske javnosti jer su upravo bili objavljeni podaci o nezaposlenosti u ovom siromašnom gradiću.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno