S Japancima dosad maksimalno

Slika korisnika mkvanja
Svjetsko prvenstvo u rukometu
Autor: 
HINA
Hoće li Domagoj Duvnjak s Japanom biti spremniji?

Hrvatska rukometna reprezentacija igra u nedjelju utakmicu 2. kola Svjetskoga prvenstva u Muenchenu protiv Japana, a protiv rukometaša iz Zemlje izlazećeg sunca Kauboji su se dosad sreli triput i svaki puta uvjerljivo slavili.

Prvi susret odigran je u 2005. na Svjetskom prvenstvu u tuniskom Sfaxu, a Hrvatska je slavila s 34-25, iako je na poluvremenu bilo samo 15-14. Bio je to i jedini dvoboj na velikim natjecanjima, a preostala dva bili su u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Pekingu i Londonu.

Na izlučnom kvalifikacijskom turniru u Zadru 30. svibnja 2008. godine Hrvatska je pobijedila s 37-22 (19-11), a u tom susretu je igrao i Domagoj Duvnjak, kao i Červarovi sadašnji pomoćnici Igor Vori i Davor Dominiković. Bila je to prva utakmica bilo koje hrvatske reprezentacije u zadarskoj dvorani Višnjik.

Četiri godine kasnije Japan je opet suparnik u kvalifikacijama za OI u Londonu, opet se igralo u Hrvatskoj - u Varaždinu, a i rezultat je bio sličan 36-22. Za Hrvatsku su od sadašnjih reprezentativaca tada nastupili Duvnjak, Horvat, Bičanić i Musa.

Dvoboj Japana i Hrvatske igra se u nedjelju od 16.30 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno