"Žena za sva vremena" odradila "Frku" u Zadru

Slika korisnika mkvanja
Koncert u HNK
Marin GOSPIĆ
Žena za sva vremena - Zdenka Kovačiček

U petak je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar koncert održala jedna je od najvećih hrvatskih rock & blues vokalistica, prva dama jazza - Zdenka Kovačiček. Diva je trebala nastupati u maloj dvorani no zbog velikog interesa nastup je premješten u veliku dvoranu.

Naziv koncerta "Intimno" ostao je bez obzira na veličinu prostora i to, sudeći po reakcijama prezadovoljne publike - sasvim primjereno. Kovačiček je okupljenima priuštila itekako intimno „putovanje“ svojim, no i glazbenim opusom velikana jazza, rocka i bluesa, održavši još jedan izvanredan koncert. Naravno očekivano jer diva ne bi bila tu gdje jest danas da nije znala i da ne zna itekako još uvijek „pogoditi“ svojim glasom direktno u srce svojih poklonika, prenoseći uz glazbu i emociju i u njenom slučaju i dinamičan, „vatren“ nastup, po kojem je, uza sve ostale kvalitete, izgradila svoju prepoznatljivost.

Kovačiček je na klavijaturama pratio Jurica Hotka te Lovre Šicel na gitari, a repertoar je brojao skladbe iz njene čak 60 godina duge karijere, publika je bila u prilici uživati u „Ženi za sva vremena“, nadimku koji je dobila po istoimenom hitu kao i drugim glazbenim uspješnicama poput danas već kultne „Frke“ koja će, kako doznajemo, uskoro imati i svoj nastavak.

Neumorna Zdenka je itekako zagrijala publiku, donijevši ne samo „Frku“ već i toplinu u hladni Zadar. Redali su se tako hit za hitom a koncert je zaključen setom posvećen Janis Joplin, koju je diva utjelovila i u hit predstavi "S ljubavlju, Janis".

Kovačiček je u Zadar došla, kako je to izjavila prije par dana ekskluzivno prvom Zadarskom listu, i da bi snimila duet za novi album Black Coffee s pjevačicom benda Martine Thomas.
- Veselim se dolasku, tim više što ovdje u Zadru imam i drage prijatelje poput članova Black Coffee benda s kojima upravo snimam jedan duet, najavila je pred dolazak, sretna što se koncert premješta iz male u veliku dvoranu, dodajući da joj je najljepša vijest na početku 2019-te.

- To je najljepša vijest koju sam čula ovih dana. Planirali smo intimni koncert no kako stvari stoje bit će daleko od intimnog, zadovoljna je bila zvijezda. A, spomenuto, bili su zadovoljni i prisutni u dvorani koji su divu pratili pjevušeći zajedno s njom, pljeskajući joj i skandirajući, sve do samog kraja i novog nastupa koji je obećala.

Elektra za Chanel

Zdenka Kovačiček je na vrhu hrvatske glazbene scene prisutna već 60 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje prošlogodišnje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavan odabir pjesme »Elektra« za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade pjesama »Mali crni brat« i »Frka« s njezinih ranih izdanja. Njene pjesme postale su evergrinom poput ‘Zbog jedne melodije davne’, ‘Klik Tema br.1.’, feat. Nirvana, ‘Boom fest’, ‘Frka’, ‘Žena za sva vremena’ i druge, a značajan je i njezin opus Janis Joplin i Elle Fitzgerald.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com