Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uređuje se bivši hotel Beograd sa 70-ak soba i prostor iznad Atrija

14.01.2020. 12:00


Nakon što je još prije par godina obnovljena fasada te malo, pomalo iseljena većina ureda, ovih su dana napokon počeli radovi na obnovi unutrašnjosti bivšeg hotela Beograd na Liburnskoj obali u Zadru koji je u vlasništvu Milana Miletića odnosno, njegove tvrtke Hoteli Zadar d.d.


Izvođač Blok projekt
Naime, Nadzorni odbor i Uprava tvrtke odlučili su još prije nekoliko godina da će taj objekt ostati hotel. Zgrada je izgrađena još 1937. godine kao hotel »Roma«. Kratko vrijeme nakon rata nosila je ime »Moskva«, pa »Beograd«. Posljednjih godina dok su u njoj bili uredi zvala se »Lanterna«. Površina objekta je 2.470 četvornih metara, a površina zemljišta na kojoj je izgrađena iznosi 536 metara četvornih. Izvođač radova na obnovi hotela, je tvrtka Blok projekt poznatog zadarskog arhitekta Željka Predovana, a projekt obnove unutrašnjosti, kako je otkrio Miletić, radi Studio 92 iz Pazina u Istri.
Podsjećamo, projekt je zamišljen tako da će budući hotel biti – »bed&breakfast« hotel s četiri zvjezdice. Imat će od 60 do 70 soba. Kako nam je i u jednom prijašnjem razgovoru rekao Miletić, što se tiče imena hotela – to će biti nešto kratko i atraktivno, lako pamtljivo. U svakom slučaju, nekadašnji hotel imao je toalete i tuševe u hodnicima, pa je potrebna kompletna obnova. U prizemlju, gdje je donedavno bio noćni klub, bit će najvjerojatnije »a la carte« restoran.
Ako sve bude teklo prema planu, hotel bi trebao biti spreman za ovu turističku sezonu.


Hoće li i Atrij biti spreman za ovu sezonu?
No, osim bivšeg hotela Beograd, Zadar bi mogao ovoga ljeta biti bogatiji za još jedan manji boutiqe hotel i to srcu Zadra, točno preko puta pačale Cedulin, a riječ je o Zadranima dobro poznatom prostoru cafe-bara Atrij. Naime, na javni natječaj Grada za najam prostora iznad Atrija u kojemu je bila smještena ispostava Hrvatskih cesta, pristigle su tri ponude od kojih je bila najviša ona tvrtke Red White Blue Group iz Sv. Filipa i Jakova u vlasništvu Marka Kadije inače, supruga Mihaele Kadije, direktorice Turističke zajednice Zadarske županije.
Tvrtka Red White Blue Group u Kadijinom vlasništvu, ponudila je najviši iznos na javnom natječaju za zakup tog velikog i atraktivnog prostora, a radi se o 17 eura po kvadratu za zakup dvije etažne jedinice na adresi Bedemi zadarskih pobuna 11. gdje bi se trebao urediti herittage boutique hotel s najmanje četiri zvjezdice. Radi se o 382 kvadratna metra poslovnog prostora, a Grad Zadar je početnu cijenu odredio na 12 eura po kvadratu.
Pokušali smo jučer doći do Marka Kadije kako bismo ga upitali za planove, međutim, do zaključenja ovog teksta nije nam se javljao na mobitel.
U svakom slučaju, Zadar bi u ovu turističku sezonu, mogao ući bogatiji za dva hotelska kapaciteta i to u samom centru grada, a to je upravo ono što Zadru nedostaje.




KADIJA PONUDIO NAJVIŠE
Na javni natječaj Grada za najam prostora iznad Atrija pristigle su tri ponude od kojih je bila najviša (17 eura po kvadratu) ona tvrtke Red White Blue Group iz Sv. Filipa i Jakova u vlasništvu Marka Kadije inače, supruga Mihaele Kadije, direktorice Turističke zajednice Zadarske županije