Bukša i Oguić - dva svijeta

Slika korisnika admin
pag_buksa
Alenka FESTINI
Andreja Bukša s ugovorom koji je, po njegovu mišljenju, "mrtvo slovo na papiru"

Nakon smjene vlasti u Pagu bivši gradonačelnik Andreja Bukša sazvao je tiskovnu konferenciju na kojoj je istaknuo nove informacije o današnjim članovima Poglavarstva.

Bukša je pokazao sporazum o koaliciji za lokalne izbore 2009. koji je potpisan između njega i Borka Oguića (HNS), sada novog člana Poglavarstva.

(Pred)izborna posla

- Borko Oguić je rušio mene kao gradonačelnika i Poglavarstvo, iako postoji sporazum o novoj suradnji između nas dvoje. O kakvom moralu ljudi se radi pokazuje vam ovaj sporazum koji je nekoliko tjedana prije potpisao. To je koalicijski sporazum da ćemo zajedno nastupiti na izborima i da ćemo jedan drugoga podržati ako na izborima samo jedan uđe u drugi krug. On je to dvadeset dana kasnije izigrao i rušio čovjeka s kojim je potpisao sporazum da će ga podržati. Istu stvar je napravio na prošlim izborima i to samo dan kasnije nakon što smo potpisali koaliciju. No, od takvog čovjeka me ništa ne čudi, jer mi smo dva svijeta. Za razliku od njega, kojem je to možda moralno, meni nije. I poštenje i riječ bi nešto trebali značiti, rekao je Bukša. Govoreći o smjeni vlasti, Bukša je istaknuo da je suština u tome da su neki koji su ušli u Poglavarstvo, zapravo došli riješiti svoje privatne probleme jer duguju Gradu na stotine tisuća kuna.

- Na primjer, samo Borko Oguić Gradu duguje 200.000 kuna. U Poglavarstvo je ušao i jedan mešetar zemljištem kojem su važni samo detaljni planovi. Ovu smjenu je službeno iniciralo sedmero vijećnika, no izvela ju je koalicija HSP-a i SDP-a uz podršku HSLS-a i HNS-a. Da se radi samo o privatnim interesima, dokazuje i to što je koalicijska vlast koja je sada srušena funkcionirala sedam godina i deset mjeseci pa ne može stajati nikakvo opravdanje za rušenje vlasti dva mjeseca prije izbora. Ako smo mogli biti zajedno toliko dugo, mogli smo odraditi i još to kratko razdoblje koje je preostalo. No, privatni su interesi bili prejaki, istaknuo je Bukša.

Oguić demantira

Borko Oguić iz HNS-a izjavu Bukše demantira te ističe da se radi tek o razmišljanju dvojice političara.

- To se ne može nazvati sporazumom. Potpisali smo ga kao pretpostavku ako obojica budemo kandidati za gradonačelnika. Nije mi jasno zašto se brkaju neke stvari i zašto se ne shvati da su Bukšu smijenili njegovi koalicijski partneri HSP i HSLS, što smo mi samo podržali. Uostalom, ja sam uvijek spreman sa svima razgovarati o suradnji i ne znam zašto se ova smjena povezuje s izborima, rekao je Oguić.

Oguić je demantirao i da Gradu Pagu duguje 200.000 kuna kako je Bukša naveo.

- Nositelj dugovanja prema Gradu je tvrtka "Meridijan" koja je samostalna pravna osoba i ne može se dovoditi u vezu s vlasnikom, jer danas vlasnik tvrtke može biti jedna osoba, a sutra druga. Istina je da to dugovanje postoji, međutim, istina je i to da je dio dugovanja u iznosu od 40.000 kuna plaćen, a ono što nije plaćeno osigurano je zadužnicama koje su predane Gradu, pojasnio je Oguić.

 PAŠKE SJEDNICE

 U Pagu se trenutačno očekuju dvije sjednice i to prva sjednica novog saziva poglavarstva na kojoj će novi gradonačelnik Ante Fabijanić Njekulin i članovi iznijeti svoje planove. U sljedećih dvadesetak dana održat će se i sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se na zahtjev pet vijećnika HDZ-a ponovno raspravljati o izglasavanju nepovjerenja novom gradonačelniku i novom poglavarstvu. Podsjetimo, zahtjev za aktiviranje vijećničkog mandata podnijeli su Andreja Bukša (HDZ) i Borislav Palčić (DC).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika sweety81
Ma daj Oguicu koga ti vise lazes i mazes???Ni Maridijan tvoj??nego ciji je ???Od mog deda pokojnog??? Nakrcat dug i prepisat ga na ceru da se pere od svega.... Oces i ovi izbori di.it soldi za glasove kaj zadnji pout ca si dava??? Buksu su izabralöi bez soldov,a ti si djabe placa glasi jer svejedno na tron nisi dosa.Samo ...kako ste uvjerili Nokulina da vam se pridruzi,jeste mozda otplatili njegov dug od 50 00 eura F.K.?Ili to misli sam pokrast dok je na vlasti????
Slika korisnika AnaPag
Hahahahaha, tebi je rekao za dug od 50 000 eura? O jadi, jadi..... A ovo da su Bukšu izabrali bez podmićivanja neću ni komentirat, meni osobno je ponuđena poveća svotica da ja i moja obitelj glasamo za njega. Sreća pa imam mozga da znam što ovom gradu ne treba. Draga Debela Komentatorice: završi kakvu takvu školu i makni se bar malo dalje od pečenja palačinki na Rivi i čuvanja djece. Onda će te neko možda i badivat.