Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Čulina udario Antovića bocom po glavi, on zapucao u zrak

Autor: Suzana Bandić

12.02.2010. 23:00
Čulina udario Antovića bocom po glavi, on zapucao u zrak

Foto: Vedran SITNICA



Antović koji je u Maya pub došao u društvu sinova i prijatelja, tamo se sukobio s Markom Čulinom, nakon čega ga je ovaj udario bocom po glavi i udaljio se. Antović i njegova družina krenuli su u potragu za njim na zadarske bedeme gdje je on zapucao u zrak iz ilegalnog pištolja
Nakon što su noć prije u zadarskom noćnom klubu Maya pub intervenirali vatrogasci i policija zbog požara u sanitarnim prostorijama kojeg je prouzročio nemarno odbačen opušak, u četvrtak rano ujutro u tom je klubu ponovno intervenirala policija, no ovaj put zbog masovne tučnjave i ispaljenog hica u zrak ispred kluba.
Naime, policija je oko 4.10 sati zaprimila dojavu o tučnjavi u klubu, a osim toga, dojavljeno je i da jedan od sudionika posjeduje vatreno oružje. Dolaskom na mjesto događaja policajci su zatekli samo zaposlenike kluba, no potom su svega nekoliko metara dalje primjetili i nekoliko osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u obračunu šakama.
Riječ je o osam muškaraca sa zadarskog područja u dobi od 18 do 50 godina koji su potom dovedeni u prostorije policije na kriminalističku obradu, a jedan od njih zatražio je liječničku pomoć, no srećom, zadobio je samo lakše ozljede.
Prema neslužbenim informacijama riječ je o Tomislavu Antoviću (49), starom policijskom znancu koji je zajedno s dvojicom sinova prije svega dva mjeseca izišao iz uskočkog pritvora u Splitu gdje se protiv njih vodi postupak zbog zloporabe opojnih droga. On je, navodno, u klub došao u društvu sinova i četvorice prijatelja. Tamo se u skladišnom dijelu kluba susreo s Markom Čulinom zvanim Maka (39), bivšim policajcem osumnjičenim za iznudu, s kojim se verbalno sukobio. Čulina ga je udario bocom po glavi, sjeo u svoj automobil i odvezao se, a Antović i njegova družina krenuli su u potragu za njim.
– Nakon što se 39-godišnjak udaljio, 48-godišnjak je izišao izvan kluba i u potom na Putu bedema ispalio jedan hitac u zrak iz pištolja kojeg ilegalno posjeduje. Policijski djelatnici odmah su nakon dojave izišli na mjesto događaja te su tamo zatekli osam osoba i sve ih priveli na kriminalističko istraživanje – kazala je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske.
Protiv Marka Čuline bit će podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te osobito drskog ponašanja, dok je Antović zaradio čak tri prijave i to zbog svađe i tuče, neovlaštenog pucnja iz vatrenog oružja te zbog ilegalnog posjeda oružja.