Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gospa Lurdska u srcu vjernika

Autor: Branko Božić

12.02.2010. 23:00
Gospa Lurdska u srcu vjernika


Obraćajući se okupljenim vjernicima župnik je na početku misnog slavlja ukazao na nemjerljiv doprinos Majke Božje-Gospe Lurdske u životu svakog vjernika
Obilježavajući zavjetni blagdan Gospe Lurdske te ujedno Svjetski dan bolesnika, brojni vjernici iz ninskog prigradskog mjesta Poljica Brig te hodočasnici iz okolnih mjesta okupili su se ispred zavjetne kapele Gospe Lurdske na prigodnom euharistijskom slavlju. Službu riječi Božje predvodio je i propovijedao župnik župa Vrsi i Poljica don Tihomir Vulin.
Obraćajući se okupljenim vjernicima župnik je na početku misnog slavlja ukazao na nemjerljiv doprinos Majke Božje-Gospe Lurdske u životu svakog vjernika.
– Danas, kao i prethodnih godina, na ovaj veliki blagdan došli smo da se poklonimo našoj nebeskoj Majci. Marija je ona koja nas nikada neće ostaviti same. I zato nas upravo ovaj današnji blagdan potiče da još više budemo uz našu nebesku Majku, da nam podari zdravlje tijela i duše. I kad nam svi okrenu leđa i kad mislimo da smo od svih zaboravljeni, nebeska Majka je ona koja je jedina sigurna zaštita u mnogočemu za svakog od nas, zaključio je don Tihomir Vulin.
Na samom kraju liturgijskog slavlja, sukladno kršćanskoj tradiciji blagdana Gospe Lurdske, župnik don Tihomir Vulin na prigodan je način udijelio Božji blagoslov okupljenoj djeci, istaknuvši pritom da su ona budućnost Poljica Briga.