Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jedino Bobanović ostao suzdržan

Autor: Velimir Brkić

12.02.2010. 23:00
Jedino Bobanović ostao suzdržan


S 51 glas “za” i jednim suzdržanim glasom, Viktor Prtenjača ostaje predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a Polača. U svom opširnom izvješću Prtenjača je ponovio niz nepravilnosti na račun Bobanovića koji je u svom također opširnom izvješću sve Prtenjačine navode negirao.
S 51 glas “za” i jednim suzdržanim glasom, Viktor Prtenjača ostaje predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a Polača, odlučeno je na sinoćnjoj dvosatnoj sjednici izvanredne skupštine OO HDZ-a Polača. Općinski odbor broji 71 član, nazočilo je 52 člana od kojih je jedini suzdržan bio Radoslav Bobanović, prvi načelnik općine Polača.
Izvanredna skupština imala je tri točke dnevnog reda – izvješće Viktora Prtenjače o radu polačkog HDZ-a, rasprava o izvješću i odlučivanje o povjerenju predsjedniku stranke Prtenjači. Sjednica je sazvana na zahtjev Prtenjače, a prihvatio Izvršni odbor stranke.
Prtenjača je svojoj stranci HDZ-u ponudio ostavku na mjesto načelnika Općine Polača, ali i svih dužnosti unutar HDZ-a. Rezultat je to višegodišnjih nesuglasica između istaknutih članova HDZ-a, Viktora Prtenjače i Radoslava Bobanovića, aktualnog i prvog načelnika Općine Polača (Polača, Kakma, Donja Jagodnja, Gornja Jagodnja).
U svom opširnom izvješću Prtenjača je ponovio niz nepravilnosti na račun Bobanovića koji je u svom također opširnom izvješću sve Prtenjačine navode negirao. Poglavito se to odnosi na projekt “Kotarski serdari”, prodaji zemljišta, rušenju stare škole, poduzetničkoj zoni Pribić, NK Polača, VINCRO-u, Konjičkom klubu Oluja 95, hipodromu, konjičkim utrkama, PZ Maslina i vino, (ne)proglašavanju elementarne nepogode, prošlogodišnjim lokalnim izborima…
Nesuglasice su toliko očite da i ponuđena ruka pomirenja Srećka Kulaša, polačkog sakristana, između Prtenjače i Bobanovića, ni sinoć kasno nije mogla pasti na plodno tlo.