Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Marin: Potpis za Gospić pitanje je formalnosti

Autor: Andrija Prović

12.02.2010. 23:00
Marin: Potpis za Gospić pitanje je formalnosti

Foto: Filip BRALA



Ako ćemo govoriti u postotcima, onda je 99,9 posto sigurno da ću karijeru nastaviti u Gospiću. Sada se još samo čeka dogovor između dva kluba. Strašno mi je teško što suigračice iz Zadra napuštam baš uoči borbe za opstanak, no ponuda Gospića bila je takva da ju nisam mogla odbiti – kaže Ina Marin (23) koju smo jučer kontaktirali nakon najave njenog odlaska u redove aktualnih prvakinja.
Transfer jednog od najzvučnijih imena A-1 lige u ekipu državnih prvakinja “kuhao se” untrag 15-ak dana, a svoju bi kulminaciju trebao doživjeti danas kada bi sve tri strane trebale postići konačan dogovor. Budući da ŽKK Zadar očekuje Liga za ostanak, odlazak Ine Marin bio bi, blago rečeno, težak udarac za klub s Višnjika, dok bi im šanse za petu uzastopnu A-1 sezonu na taj način bile znatno umanjene.
– Teško mi je jer nas samo jedno kolo dijeli od Lige za ostanak, a ja ih napuštam. Od prošle godine i povrataka u Zadar imam samo najbolja iskustva, kako sa suigračicama, tako i s trenerima Mazijom i Peričićem. Da se radilo o bilo kojem drugom klubu, odbila bih ponudu, međutim, zna se što Gospić predstavlja u hrvatskoj košarci – ističe Marin.
Nositeljica igre Zadra danas će nastupiti u utakmici 14. kola s Pulom, a o izgledima Mazijinog sastava bez nje u petorci kaže:
– Stekle smo dovoljnu bodovnu zalihu koja bi Zadru, uz još nekoliko pobjeda, mogla biti dovoljna za ostanak u A-1 ligi. Trešnjevka je najizgledniji kandidat za ispadanje u niži rang te se nadam da Zadar neće doći u poziciju da kao predzadnja ekipa igra kvalifikacijsku utakmicu za ostanak.
Prijelazni rok traje do 24. veljače. Do tada će transfer Ine Marin zasigurno dobiti svoj epilog, a isto je razdoblje za Zadar prilika za eventualna nova pojačanja. Da ironija po Zadar bude još veća, “bijelo-plave” sljedeći tjedan (srijeda, 15 sati) odigrat će Kup utakmicu sa Gospićem u čijem bi se dresu mogla naći i njihova dojučerašnja suigračica.


Mazija: Ništa još nije gotovo


Ne skrivajući nezadovoljstvo “tajmingom” ponude Gospića, trenerica Zadra, Marija Mazija, kaže:
– Pomalo je smiješno da Gospić upravo u ovom trenutku želi Inu, no izgleda da tko je jači, taj tlači. Njenim odlaskom trebalo bi nam pravo čudo da osiguramo opstanak u ligi. Osim sjajne statistike, Marin je naš vođa na terenu i van njega te jedna od najjačih karika u sastavu. Shvaćam njenu želju da ode i da napreduje, no nadali smo se da se takvo što do kraja sezone neće dogoditi – rekla je Mazija te dodala:
– Nije istina da je transfer realiziran, ta je odluka sada na Upravi kluba. U svakom slučaju, želim da se sve to što prije završi, kako zbog Ine kojoj želim sve najbolje, tako i zbog nas budući da je pred nama vrlo važna utakmica sa Pulom, odnosno Liga za ostanak.