Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Virska organizacija jedina nije dostavila podatke županijskoj središnjici

Autor: Nives Rogoznica

12.02.2010. 23:00
Virska organizacija jedina nije dostavila podatke županijskoj središnjici

Foto: Vedran SITNICA



Najviše je predsjedničkih kandidata u Benkovcu gdje su, uz sadašnjeg predsjednika Dražena Klarića, u utrci još Milivoj Došen i Goran Nimac, koji je na redovne izbore za gradonačelnika Benkovca, održane prošle godine u svibnju, izišao kao nezavisni kandidat, dok je na prijevremene izbore održane u prosincu izišao kao kandidat SDP-a
Općinska organizacija SDP-a u Viru jedina je koja u županijsku središnjicu nije dostavila podatke o kandidatima za predsjednika i tijela organizacije. U ŽO SDP-a saznajemo kako je to trebao učiniti v.d. predsjednika Marino Rukavina, no kako ni nakon uzastopnih podsjećanja na ovu obvezu podaci nisu stigli. Rukavina je dužnost v.d. predsjednika virske organizacije preuzeo nakon što je iz stranke istupio raniji predsjednik ove organizacije Kristijan Kapović. U kratkom razgovoru Zadarski list Rukavina je obećao o izjavu o kandidatima dati i tijekom jučerašnjeg ranog poslijepodneva, no ni u dogovorni sat, ni do zaključenja ovog broja lista nije odgovarao na pozive.
Vijećnica SDP-a u Županijskoj skupštini Ljubica Budan nije se ponovo kandidirala na dužnost predsjednice Općinske organizacije SDP-a u Biogradu na Moru. Kandidaturu za ovu funkciju istaknuli su Damir Šangulin i Danijel Karabatić koji obnaša vijećniku dužnost u biogradskom Gradskom vijeću. Ni Josip Tičić, aktualni predsjednik Općinske organizacije SDP-a u Pagu ne natječe se ponovo za ovu funkciju. Tičić je kandidat za člana Predsjedništva Županijske organizacije SDP-a, a za predsjednika paške organizacije jedini kandidat je Dario Grašo.
Na mjesto predsjednika benkovačke organizacije natječe se troje kandidata, a uz sadašnjeg predsjednika Dražena Klarića, u utrci su Milivoj Došen i Goran Nimac, koji je na redovne izbore za gradonačelnika Benkovca, održane prošle godine u svibnju, izišao kao nezavisni kandidat, dok je na prijevremene izbore održane u prosincu izišao kao kandidat SDP-a.
Aktualni predsjednik obrovačke organizacije Marin Brajnović ponovo se kandidira i nema protukandidata. Protukandidata nemaju ni Tino Kurtin koji se natječe na mjesto predsjednika organizacije u Kalima, Ante Vodopija koji se ponovo kandidira za predsjednika saljske organizacije, Vinko Skoblar također ponovo natječe na mjesto prvog čovjek stranke u Privlaci, Marin Keran koji se kandidira na dužnost predsjednika sukošanske organizacije, Endo Sipina – kandidat za predsjednika organizacije u Ninu te dosadašnji tajnik pakoštanske organizacije Branko Bungur koji se s pozicije tajnika sada natječe za predsjednika. Jedini kandidati za predsjedničko mjesto u svojim organizacijama, a ujedno dosadašnji predsjednici, su i Marin Morić u Stankovcima i Božidar Smokrović u Starigradu, a konkurencije nema ni Katarina Pleša koja se kao aktualna potpredsjednica kandidira za predsjednicu organizacije u Gračacu.
Izborne konvencije u svim općinskim i gradskim organizacijama u Zadarskoj županiji održat će se 10. travnja, a kandidati i kandidatkinje za dužnost predsjednika do 12. ožujka trebaju prikupiti glasove potpore od strane najmanje 10 posto članova svojih organizacija.