Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Sve spremno za nezaboravno Valentinovo

12.02.2012. 23:00
Sve spremno za nezaboravno Valentinovo


Ukoliko se realiziraju planovi organizatora i doista pet tisuća lampiona sa stoljetnog zadarskog Foruma na dan Svetog Valentina – Valentinovo poleti u nebo, Zadar će po broju lampiona postati prvi grad u Hrvatskoj, a drugi u Europi koji je organizirao ovakvu, impresivnu manifestaciju


Prodaja lampiona u sklopu humanitarne akcije “Zaželi ljubav” za pomoć Društvu Naša djeca Zadar, koja je tijekom vikenda započela u trgovačkim centrima Supernova i City Galleria, već je prvog dana nadmašila očekivanja organizatora. Štoviše, dan ranije organizatore su iznenadile brojne rezervacije Zadrana koje su stizale na njihove adrese. Iz, tog razloga, koordinatorica Višnja Knežević iz tvrtke Galea, koja je suorganizator ove humanitarne akcije, i više je nego zadovoljna.
– U prodaji je pet tisuća lampiona, cijena iznosi 25 kuna. Unatoč hladnom vremenu, Zadrani su u subotu i nedjelju ‘navalili’ na lampione. Prodano je mnogo više nego smo očekivali, kaže Knežević, vjerujući da će prodaja jednako dobro, ako ne i bolje ići u ponedjeljak i utorak.
U ponedjeljak i utorak lampioni će se prodavati na Narodnom trgu od 11 do 13 i od 17 do 20 sati.
Finale ove humanitarne akcije počinje u utorak, na Valentinovo, u 19 sati na Forumu. Uz sentiše, topli čaj, sokove i slatke zalogaje, lampioni kao najljepša ljubavna poruka na dan Svetog Valentina, u nebo će odletjeti u 20 sati.
– Nadamo se lijepom vremenu, bez oborina i jakog vjetra jer jedino pod takvim uvjetima možemo zapaliti lampione i pustiti ih u nebo. Surađujemo s Aeroklubom Zadar, prema njima prognoze su dobre, optimistične… Najavljuju vrijeme bez padalina i jakog vjetra, povjetarac bi u ovom slučaju bio idealan, kaže Knežević, dodajući da će Zadar, ako ga posluži vrijeme, imati Valentinovo za pamćenje.
Ukoliko se realiziraju planovi organizatora i doista pet tisuća lampiona sa stoljetnog zadarskog Foruma na dan Svetog Valentina – Valentinovo poleti u nebo, Zadar će po broju lampiona postati prvi grad u Hrvatskoj, a drugi u Europi koji je organizirao ovakvu, impresivnu manifestaciju.
Naime, u Hrvatskoj ovakvi lampioni do sada su se puštali samo u Zagrebu, i to stotinjak komada prilikom otvorenja galerije. Poljaci u Europi drže rekord jer su prošle godine u zrak pustili 11 tisuća lampiona.
Sredstvima koja se prikupe u humanitarnoj akciji “Zaželi ljubav”, Društvo Naša djeca koje u Zadru ima dugu tradiciju unaprijedit će svoje aktivnosti, i to prije svega rad kabineta za ranu intervenciju, stručne posjete obiteljima djece koja imaju teškoće u razvoju te edukativne radionice za stručnjake i roditelje.
Društvo Naša djeca, čija je predsjednica Vera Šušić i koordinatorica akcije Višnja Knežević, pozivaju Zadrane da se kupnjom lampiona uključe u humanitarnu akciju “Zaželi ljubav” te puštajući ih u nebo s Foruma zažele jedini drugima ljubav kao najljepšu čestitku za Valentinovo.


Prodaja lampiona na tri punkta




U ponedjeljak prodaja lampiona se nastavlja u Supernovoj, City Galleriji i Narodnom trgu. U Supernovoj lampioni će se prodavati od 10 do 21 sat, a u utorak od 10 do 14 sati. U City Galleriji sutra će se lampioni prodavati od 10 do 13 i 17 do 20 sati te u utorak od 10 do 14 sati. Na Narodnom trgu, u ponedjeljak i utorak lampioni će se prodavati od 11 do 13 i 17 do 20 sati. Ukoliko lampiona ostane, prodavat će se i na Forumu, na Valentinovo, uoči finala akcije.
Cijena lampiona je 25 kuna, a njegova upotreba jednostavna i sigurna.
U slučaju lošeg vremena, snijega, kiše i vjetra, manifestacija se odgađa.