I u teškim vremenima adrenalinska ljepota ostaje!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
zrmanja_rafting_5
PIXELL

- I ove godine, kao i prethodnih sedam, usprkos svim poteškoćama, društvenim i ekonomskim previranjima, kao i evidentnoj eroziji prostora gdje se ova regata odvija, ona, osmi put, žilavo i vjerodostojno, svojim postojanjem želi pokazati kako ovaj predivni prostor, iako zapostavljen nepoštenim povijesnim hipotekama bezuvjetno i bez alternative može i mora prihvatiti ovakav oblik turizma kao relevantan faktor i kao vrlo objektivnu i utemeljenu granu društvenog i ekonomskog razvoja, stoji u najavi 8. Rafting regate Zrmanja 2013. potpisane od direktora Riva rafting centra Đure Župana.

 - Kao i svih prethodnih godina, ovom projektu, odazvala se šira društvena zajednica: hrvatska javnost, institucije Europe i svijeta. Naravno, osim lokalne samouprave koja niz godina ne želi vidjeti, ni prihvatiti sve ono što Hrvatska i svijet već odavno vide, primjedba je organizatora koja govori o odnosu lokalne samouprave spram ovog projekta, a što na žalost nije jedinstveni takav primjer u ovim našim krajevima.

Šaroliko društvo svih društvenih slojeva (turizma, medija, znanstvene zajednice, humanitarnih udruga, sportskih klubova, menadžmenta, politike i diplomacije) će se spustiti niz rijeku Zrmanju 27. travnja 2013. godine u 40-ak raftova i tako osmi put potvrditi sve unaprijed napisano i podsjetiti sve relevantne čimbenike da se ovdje, kao što reče putopisac: „na zalasku svemira otvara novo svjetlo", koje bezuvjetno pokazuje da se ne želi ugasiti i na sve unaprijed namijenjene statuse ne pristaje i neće nikada pristati!

S obzirom na činjenicu da se ova regata smatra i neformalnim početkom turističke sezone aktivnog odmora i turizma, pozivamo sve građane, prijatelje, partnere i zaljubljenike u prirodu, da nam se pridruže u navijanju 27. travnja 2013. godine.

Rafting je jedan od najpoznatijih adrenalinskih sportova, oblika rekreacije, team buildinga i sadržaja turističke ponude, a Hrvatska danas sa svojim rijekama pogodnim za rafting staje uz bok država u svijetu koje taj proizvod nude. Zadarska županija s ljepoticom Zrmanjom na sreću je u glavnoj struji ovih događanja, a što nam uz niz drugih adrenalinskih sportova (od Paklenice i Starigrada do mora, ronjenja, jedrenja itd. u kojim smo vrh Hrvatske) osigurava jedan iskorak kojem smo težili - uvlačenje turizma 50-ak i više kilometara prema kopnu i zaleđu.

Organizator regate je Riva rafting centar, putnička agencija d.o.o. Suorganizatori su Hrvatski kajakaški savez, Hrvatska turistička zajednica, te tvrtka Terra Tedania, putnička agencija d.o.o.

Kanjon Zrmanje u to vrijeme, upravo u proljeće, je i najljepši kada ga krasi raskošno i endemsko raslinje i obilje vode.

Stoga makar prilično rano, najavimo da nas očekuje 8. Rafting regata Zrmanja.

Naravno već vidimo da će kraj travnja i početak svibnja biti "nabildan" jer uz Zrmanju, imao i najavljen Festival cvijeća u Svetom Filipu i Jakovu, niz događanja u Paklenici i Starigradu, te puno drugih lijepih stvari.

 PROGRAM REGATE

26. travnja 2013. - petak

17.00 sati - predstavljanje kataloga rijeke Zrmanja od izvora do ušća na seoskom gospodarstvu Mićanovi dvori u Kruševu

27. travnja 2013. - subota - regata

preuzimanje brojeva, spuštanje ekipa u dvije grupe, svečano zatvaranje, proglašenje pobjednika i fešta uz izbor Miss regate.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno