Tristotinjak učenika na znak alarma uspješno evakuirano

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Tristotinjak učenika jučer je u 10.45 sati ujutro na znak alarma uz pratnju svojih nastavnika krenulo prema evakuacijskim izlazima svoje Osnovne škole Bartula Kašića. U roku od minutu, svi su bili van zgrade nakon čega su ih djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje sproveli prema sigurnoj točki - obližnjem igralištu. Razlog evakuacije ovaj put nije bio požar, potres ili nešto treće, već vježba koju su djeca i djelatnici škole napravili u suradnji s djelatnicima DUZS-a, u sklopu obilježavanja Dana 112, koji pada na 11. veljače, pojasnio je Siniša Filipović, voditelj Županijskog centra 112 u Zadru.

- Pod pretpostavkom opasnosti djeca su u sklopu vježbe na siguran način morala napustiti školsku zgradu putem pokazne evakuacijske vježbe. Opasnost može inače biti bilo kakva i nju centar 112 javlja odgovornoj osobi u školi, a to su ravnateljica, pedagoginja ili tajnik, nakon čega se postupa prema unutarnjem planu evakuacije škole, kazao je Filipović.

Kako se javna sirena kod OŠ Bartula Kašića ne čuje, škola u slučaju opasnosti alarmira putem svog internog razglasa. No, kako je interna sirena jučer zakazala, djelatnici su se snašli i za alarm iskoristili školsko zvono. U svakom slučaju, svi učenici u jako kratkom roku bili su izvan prostorija škole te potom upućeni na školsko igralište gdje su se jučer nalazile žurne službe, vatrogasci, Hitna medicinska pomoć, policija i HGSS. Oni su potom najmlađima i prezentirali ono što znaju, što je ujedno bio i najdraži dio za učenike koji su predstavnicima službi imali prilike postavljati različita pitanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno