Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bliži se vikend koji čekaju svi zadarski mladenci

12.02.2017. 23:00
Bliži se vikend koji čekaju svi zadarski mladenci


Udruženje obrtnika Zadar i ove godine nastavlja s organizacijom ovogodišnje, jubilarne desete manifestacije “Festival vjenčanja”. Deseti po redu Festival vjenčanja održava se u subotu i nedjelju, 4. i 5. ožujka u Arsenalu, u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar i partnerstvu s Ilirijom d.d. i Arsenalom.
Sudionici, organizatori i partneri ovogodišnjeg Festivala vjenčanja kvalitetom i sadržajem manifestacije zasigurno će ponovno privući brojne posjetitelje i mladence koji će moći sudjelovati u nagradnoj igri i ostvariti festivalski popust na proizvode i usluge ove godine čak 60 izlagača (salona vjenčanica, cvjećara, frizera, kozmetičara, fotografa, zlatara, organizatora vjenčanja, turističkih agencija, restorana, slastičara i drugih).
Od slastičara do zlatara
Festival vjenčanja postao je tradicionalna aktivnost Udruženja obrtnika Zadar koja okuplja mnoštvo malih obrtnika povezanih s organizacijom vjenčanja s područja cijele Zadarske županije, a i šire. Začetnici i inicijatori ove manifestacije su upravo članovi tog udruženja. Posebnost projekta je i činjenica da se u cijelosti zasniva na inicijativi i aktivizmu samih sudionika koje pretežito čine obrtnici. Udruženje je i nositelj projekta kojem pruža financijsku i organizacijsku potporu, a upravo identifikacija sudionika sa samim projektom, posebnost prostora zadarskog Arsenala, te bogati popratni program su ono što čine ovu manifestaciju različitom od ostalih sajmova, ističu iz ove organizacije.
Festival vjenčanja u ukupno devet godina okupio je preko 450 izlagača, a i ove godine, unatoč nepovoljnoj ekonomskoj situaciji u Udruženju obrtnika Zadar očekuju preko 50 sudionika.
– Izlagači su i ove godine izrazili veliki interes zbog činjenice da im ova manifestacija omogućava da se predstave potencijalnim klijentima te razmjenjuju iskustva s ostalim sudionicima. Kroz organizaciju ovakve manifestacije nastojimo unaprijediti, promovirati i pomagati kvalitetniji razvoj malog poduzetništva kojemu je na današnjem tržištu teško doći do izražaja, poručuju iz Udruženja obrtnika Zadar.
I ove godine, sudionici manifestacije su poduzetnici koji obavljaju različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja: saloni vjenčanica, sale za vjenčanja, slastičari, cvjećari, frizeri i kozmetičari, fotografi, zlatari i drugi.
Humanitarni karakter
Pripremljen je zanimljiv i sadržajan dvodnevni program za sve posjetitelje, uz nagradnu igru na koju se pozivaju svi mladenci. Nagrada je, naime, bračno putovanje pokrovitelja Terra travel. Također, tu je i festivalski popust na proizvode i usluge izlagača.
Program počinje u subotu, 4. ožujka, u 12 sati svečanim otvorenjem festivala koje će uključivati Slatko jutro – prezentaciju poslastica, te humanitarnu akciju i modnu reviju svečanih haljina. Modna revija vjenčanica te revija cvijeća održat će se istog dana u 18 sati.
U nedjelju, 5. ožujka u 12 sati započet će Dalmatinsko jutro s prezentacijom okusa mediteranske kuhinje, kao i humanitarna akcija te modna revija svečanih haljina. I tog, drugog dana u 18 sati zakazana je još jedna revija vjenčanica te revija cvijeća.
Ulaz na festival je slobodan.