Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kalmeta prozvao lokalne SDP-ovce da ih nije briga za Zadarsku županiju

12.02.2017. 23:00
Kalmeta prozvao lokalne SDP-ovce da ih nije briga za Zadarsku županiju


Polaganjem vijenaca kod Križa na Novom groblju u Starigradu Paklenici, u subotu je započelo obilježavanje 27. godišnjice osnivanja općinskog HDZ-a. Obilježavanje obljetnice nastavljeno je svečanom sjednicom u hotelu Alan.
– SDP-u kao i 90-ih godina opet nije politički stalo za Zadar i Zadarsku županiju. Stalno nešto “buše”, nastavljaju politiku bivše SDP-ove Vlade koja je na državnoj razini pokušavala zaustaviti razvoj ovog grada. Ovdašnji političari SDP-a nisu se uopće suprotstavili takvoj katastrofalnoj politici i sad traže povjerenje građana na skorašnjim lokalnim izborima, kazao je Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.
U svom stranačkom govoru odnos SDP-a prema Zadru komparirao je s obnovljenom Kneževom palačom koja je u protekli petak otvorena uz spektakularni vatromet, svjetlosne efekte i trodimenzionalne animacije.
– Kneževa palača u koju je uloženo 44 milijuna kuna postaje središte kulturnih zbivanja, prostor nadahnuća i kreativnosti. Međutim, to ne zanima SDP-ovce, nije ih uopće briga. Na otvaranju nisam vidio niti jednog jedinog SDP-ovca ni njihovog satelita, tvrdi prvi zadarski HDZ-ovac.
– A kad se za vrijeme pok. Ivice Račana otvarala dionica autoceste od Gornje Ploče do Zadra nazočili su svi gradonačelnici, načelnici, županijski i gradski vijećnici iz redova HDZ-a jer je to bio projekt za svih nas i našu djecu, bez obzira na stranačku pripadnost, naglasio je Kalmeta.
Potom se prisjetilo kako je za vrijeme Vlade pok. Račana odnos prema ovom kraju bio drugačiji i bolji.
– To treba zahvaliti i nekim tadašnjim zadarskim zastupnicima i članovima iz redova SDP-a, koji danas više nisu u aktivnoj politici, a koji su bez obzira na različita politička opredjeljenja uvijek bili za interese Zadra. Danas to, nažalost, nije tako, zaključio je Božidar Kalmeta.
Starigradski načelnik Krste Ramić, predsjednik općinskog HDZ-a, podsjetio je na ostvarene projekte, one koji su u tijeku i najavio nove. Nazočnima se obratio i zadarski župan Stipe Zrilić. Za veseli štimung brinuo se KUD Podgorac i glazbeni kvartet Ante Brice. Tijekom domjenka Mate Trošelj, pisac zavičajne poezije iz Krušćice, Kalmeti je darovao uokvirenu pjesmu “Grade moj”.