Četiri dana festivala košarke u Krešinom gradu

Slika korisnika valentinam
Uoči Kupa Krešimira Ćosića
Na početku svog govora, Stojan Vranković uputio je sućut obitelji nekadašnjeg predsjednika HKS-a i poznatog hrvatskog košarkaškog suca Danka Radića
Zvonko KUCELIN
Stojko Vranković, Željko Žilavec i Željko Predovan

Kup Krešimira Ćosića vratio se u svoj grad. Gotovo jednoglasno su to na konferenciji za medije zaključili predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, predsjednik Županijskog košarkaškog saveza Željko Predovan i direktor KK Zadra Željko Žilavec. 

- Drago nam je što opet možemo biti domaćini i što cijeloj hrvatskoj javnosti pokazati možemo pokazati da smo to zaslužili. Očekujem korektnu igračku i navijačku atmosferu i nadam se da će ova četiri dana biti festival košarke. Na zajedničkom sastanku s PU zadarskom i zaštitarskom tvrtkom dogovorili smo da će biti otvorena sva četiri ulaza. U srijedu i četvrtak vrata dvorane će se otvoriti u 16 sati. U petak se otvaraju već u 15.30, a u subotu u 17.30 sati. Molio bih sve gledatelje za strpljenje jer će se provoditi rigorozna sigurnosna kontrola te da ne čekaju zadnjih deset minuta ulazak u dvoranu, rekao je Željko Žilavec.

Zadovoljstvo domaćinstvom i okončanim naporima za organizaciju 20. Kupa Krešimira Ćosića, iznio je predsjednik županijskog košarkaškog saveza Željko Predovan koji je naglasio kako organizacija koju je preuzeo KK Zadar teče po planu te se očekuje četiri dana festivala košarke i puna dvorana.

Na početku svog govora, Stojan Vranković uputio je sućut obitelji nekadašnjeg predsjednika HKS-a i poznatog hrvatskog košarkaškog suca Danka Radića.

- Grad Zadar je zaslužio organizirati 20. jubilarni kup. Siguran sam da će Zadar to dobro izorganizirati. Siguran sam da će to biti veliki festival košarke kakvog smo ovih dana viđali u gradu. Zadar je istinski grad košarke, što mogu potvrditi iz osobnog iskustva. Ovdje sam i počeo svoju karijeru kao košarkaš i čovjek te igrao dugi niz godina. Nadam se, ako i svi mi skupa koji volimo košarku, da ću ovih dana uživati u košarci, rekao je prvi čovjek HKS Stojko Vranković.

Prodaja ulaznica bit će preko ticketing sustava vvww.eventim.hr. Ulaznice će se prodavati na prodajnim mjestima u Zadru: Tisak Media Supernova Tisak kiosci (24), Exclusive Change - mjenjačnice (6) Petrol benzinske postaje (3) i u Combo Music Shopu.

Radno vrijeme blagajne Višnjik: Utorak, 13.02. 10.00- 13.00 16.00 - 19.00. Srijeda, 14.02. - petak, 16.02. 10.00 - 20.00. Subota, 17.02. 10.00 - 19.00

Otvaraju Zagreb i Cedevita

Sutrašnjim dvjema utakmicama četvrtfinala između Zagreba i Cedevite (17 sati) te Šibenika i Zaboka (19.30 sati) počet će ukupno 27. izdanje Kupa koji već 21 godinu za redom nosi naziv po Krešimiru Ćosiću. Onaj najzanimljiviji dio za zadarsku publiku započinje preksutra  kada su rasporedu preostale dvije utakmice četvrtfinala. Škrljevo i Cibona igrat će u 17 sati, dok je u 19.30 na rasporedu zadarski derbi između ABA ligaša Zadra i drugoligaša Sonik - Puntamike. Netko od njih će u slučaju prolaza u polufinale ostati bez jednog dana odmora kojeg imaju četvrtfinalisti prvog dana, pa će već u petak igrati polufinale dok je finale zakazano u subotu za 18 sati.

Raspored, (četvrtfinale); danas: Zagreb - Cedevita (17), Šibenik - Zabok (19.30); 15. veljače: Škrljevo - Cibona (17). Zadar - Sonik Puntamika (19.30); 16. veljače (polufinale): Pobjednik Zagreb/Cedevita - Pobjednik Šibenik/Zabok (17); Pobjednik Škrljevo/Cibona - Pobjednik Zadar/Sonik Puntamika (19.30); 17. veljače (finale, 18 sati). (A. D.)

 
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)