Delmat Galiot iz Splita popločat će dio Tomislavove obale

Slika korisnika valentinam
Nakon što je završena rekonstrukcija obalnog zida
Ukupno će se urediti 138 metara obale i postaviti 500 metara četvornih kamenog opločenja. Također, bit će postavljena i nova javna rasvjeta. Ukupna vrijednost radova je oko 6,7 milijuna kuna
Arif SITNICA
Na novouređenu obalu stiže kameno opločenje

Županijska lučka uprava Zadar (ŽLU) odlučila je posao izvođenja kamenoklesarskih radova na dijelu Obale kralja Tomislava povjeriti tvrtki Delmat Galiot iz Splita. Na javnom natječaju za posao pod nazivom Izvođenje kamenoklesarskih radova na Rekonstrukciji obale u luci Jazine- 2. faza ponuda ove splitske tvrtke u iznosu od 875.637,50 kuna ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom. Procijenjena vrijednost radova bila je 1,1 milijuna kuna.

ŽLU je u obrazloženju svoje odluke kako su do otvaranja ponuda zaprimili je osam ponuda, iako ih u javno objavljenoj ispravi stoji samo tri. Uz Delmat Galiot natjecala se i poznata zadarska kamenoklesarska tvrtka Stipčević, koja već godinama ima ugovor s Gradom Zadrom o obavljanju ovih poslova, s ponudom od 897.400 kuna i tvrtka Kameni Zid iz Drniša s ponudom od 1,2 milijuna kuna.

Ugovaratelj se obvezuje s izvođenjem radova započeti danom uvođenja u posao, a završiti s njihovim izvođenjem najkasnije u roku od 60 dana od dana uvođenja u posao.

Inače, radi se o zadnjem preostalom nedovršenom dijelu obalnoga zida u uvali Jazine. U okviru treće faze uređenja ovaj zid se obnavlja sukladno sporazumu s Hrvatskim cestama, Županijskom lučkom upravom i Gradom Zadrom, čime će se zaokružiti uređenje obale u punoj dužini.

Ukupno će se urediti 138 metara obale i postaviti 500 metara četvornih kamenog opločenja. Također, bit će postavljena i nova javna rasvjeta. Ukupna vrijednost radova je oko 6,7 milijuna kuna, pri čemu 1,6 milijuna kuna financira Županijska lučka uprava, dok ostatak od 5,1 milijuna financiraju Hrvatske ceste.

Radovi na rekonstrukciji zida završili su nedavno, a radovi na rekonstrukciji ceste i popločenju obale bit će gotovi na proljeće. Do završetka navedenih radova na snazi je privremena prometna regulacija.

Inače, obnova ovog dijela Tomislavove obale dio je širega projekta rekonstrukcije državnih cesta kroz Zadar od Starčevićeve ulice, Bulevara, do Liburnske obale.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno