Dugo putovanje u noć

Slika korisnika valentinam
U četvrtak na programu u HNK Zadar
Predstava u režiji Dražena Ferenčine, premijerno je izvedena u prosincu 2017. uz odlične reakcije publike i medija
Željko KARAVIDA

U četvrtak u 20 sati na programu je predstava HNK Zadar, "Dugo putovanje u noć", obiteljska drama američkog autora Eugene O'Neilla u režiji Dražena Ferenčine.

U predstavi igraju: Jasna Ančić, Davor Jureško, Alen Liverić, Ivan Vukelić i Žana Bumber. Predstava je premijerno izvedena u prosincu 2017. uz odlične reakcije publike i medija.

Dugo putovanje u noć (Long Day's Journey into Night,1941) smatra se pravim O'Neillovim remek-djelom, što potvrđuje i Pulitzerova nagrada za dramu koju je primio 1957. godine. Za ulogu u ovom filmu Katherine Hepburn je 1963. godine bila nominirana za Oscara. Autorova je želja bila da ovo djelo bude objavljeno tek nakon njegove smrti. Komad je iskren prikaz autorove mladosti, provedene u sjeni majčine ovisnosti te očevog i bratovog alkoholizma. Istovremeno, ovo je djelo svjedočanstvo duboke ljubavi i suosjećanja koji vežu članove obitelji, podastirući bolan i dirljiv portret četvero ljudi koji ne mogu živjeti jedni s drugima, a ni jedni bez drugih. Ova predstava je peta režija renomiranog redatelja Dražena Ferečine u HNK Zadar.

Ulaznice su od danas u prodaji po cijeni od 40,00 kuna ( radno vrijeme blagajne : radnim danom: 11-13h, 18-20h, subotom: 11-13h).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno