ART&DESIGN Možemo u originalu napraviti sve ono što se kupuje po trgovačkim lancima

Slika korisnika mkvanja
Zadarski HDLU-ovci predstavili novi projekt ove udruge
Autor: 
Mi koji se inače bavimo umjetničkim radom uvijek nešto i dizajniramo. Sad smo se odlučili te radove predstaviti, a u budućnosti možemo očekivati svašta, kazao je Dragan Jelavić
Vedran SITNICA
Radove su izložili Dragan Jelavić, Ana Garžina, Branka Mijolović i Silvijana Dražović

Zadarski HDLU-ovci predstavili su jučer u Kapetanovoj kuli  novi projekt ove udruge, Art&design. Silvijana Dražović, Dragan Jelavić,  Ana Garžina i Branka Mijolović izložili su svoje uratke iz njihovih  Art&crafts radionica. Uz nekoliko slika Silvijana Dražović po prvi put je  izložila lampe.

- Upustila sam se u jednu avanturu. Malo sam promišljala, jučer je  bila obljetnica Thomasa Edisona. Koncem 19. st. društvene i kulturne  reforme dovele su do suprotstavljanja masovnoj industriji i viktorijanskom historicizmu.

U Engleskoj je  William Morris predvodio Arts&Crafts pokret, u Njemačkoj nastaje Jugendstil, u Italiji Liberty, a u Francuskoj Art Nouveau.   Nastaje Dizajn.

Premda je dizajn lampi procvjetao u Americi, Louis Comfort Tiffany   digao je dizajn na visoki nivo umjetnosti. Bez obzira na visoke cijene,   buržoazija je mogla likovati nad novom estetikom. Sve to zahvaljujući  dobu električne rasvjete. Mi u HDLU odlučili smo se napraviti psihološku, organsku sekciju koja će se baviti dizajnom, da pokažemo kako  uza sve što se može kupiti po trgovačkim lancima mi možemo napraviti original. Iako nije jeftin rad, iako je mukotrpno odlučila sam se na  to, kazala je Silvijana Dražović.

Dragan Jelavić je, predstavljajući svoje uratke kazao kako sve radi  više-manje od drveta. Sam projekt će se, kazao je, nastaviti paralelno s  njihovim uobičajenim aktivnostima.

- Mi koji se inače bavimo umjetničkim radom uvijek nešto i dizajniramo. Sad smo se odlučili te radove predstaviti, a u budućnosti  možemo očekivati svašta. Ovo je dio koji će se odvijati naokolo onog  našeg glavnog rada, kazao je Jelavić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com