Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

DOUBLE GAME DAY Blaževiću i Juriću se omililo u Unešiću

13.02.2019. 21:06
DOUBLE GAME DAY Blaževiću i Juriću se omililo u Unešiću


Čak i oni najstariji kroničari NK Zadra teško će se sjetiti kada je momčad sa Stanova u jednom danu odigrala dvije utakmice. Istini za volju ogledne, pripremne, tj. prijateljske, kako god ih nazvali. Prva, ona u Unešiću protiv ondašnjeg trećeligaša s juga – Zagore, bila je na rasporedu u 15 sati, a ona u Biogradu na Moru sat i pol kasnije. Trener momčadi sa Stanova Mislav Karoglan ispremiješao je sastave vodeći računa da i jedan i drugi imaju i onih iskusnijih igrača, i onih koje se u žargonu zna nazvati poletarcima. U svakom slučaju onaj prvi dvoboj u Unešiću Zadar je riješio u svoju korist. I to na način da je stvar bila riješena već u prvom poluvremenu.
Vlatko Blažević je na asistenciju Kristijana Jurića zabio za vodstvo momčadi sa Stanova u 28. minuti, a ovaj potonji se nakon toga iz uloge dodavača pretvorio u egzekutora pa je na dodavanje kapetana Dragana Župana zabio u 37. za konačnih 0:2.
Dva mata
U 8. minuti Zadar ima prvu priliku na utakmici. Župan je proigrao Repića na desnoj strani, a ovaj Blaževića u sredini, no napadač Zadra nije dobro zahvatio loptu. Dvije minute kasnije Blažević je opasno priprijetio udarcem s 18 metara, ali vratar Zagore odlično intervenira izbijajući loptu u korner. Novi nalet Zadra bilježimo u 13. minuti. Kulaš je lijepo proigrao Repića na desnoj strani kaznenog prostora, no njegov udarac još jednom sjajno brani Slavica. Igrala se 22. minuta kada je Župan oprobao svoj udarac, lopta je fijuknula tik uz desnu vratnicu domaćih vratiju. A onda je momčad sa Stanova povela u 28. minuti utakmice. Kristijan Jurić je osvojio loptu i prošao po desnoj strani. Slijedi odlična lopta u srce kaznenog prostora Zagore za neumoljivog egzekutora Vlatka Blaževića – 0:1. U 35. minuti Zadra je bio blizu povećanja vodstva. Jurić je opalio s 20 metara, ali Slavica ponovno fantastično intervenira. Međutim, dvije minute kasnije nije bilo spasa za Unešićane.
Kapetan Dragan Župan je s lijeve strane pronašao Jurića koji udarcem s 18 metara matira, ovoga puta nemoćnog Slavicu. Lopta se zakoprcala u donjem lijevom golmanovom kutu – 0:2. U 39. minuti zaprijetio je i mladi Galešić, no do povećanja vodstva nije došlo. U 42. minuti prva intervencija Zadrovog vratara Jakova Pinčića koji je s lakoćom ukrotio prijetnju domaćina. Bila je to i posljednja prigoda u prvom poluvremenu.
Mršaviji nastavak
Zadar je bolje otvorio i drugo poluvrijeme. Zaprijetili su prvo Repić, pa Blažević, ali rezultat je i dalje onaj iz prvog dijela. U nastavku su u igru ušli mladi Matasović i Kevrić te povratnik nakon ozljede Begić. U 75. minuti Zadar ima novu veliku priliku, međutim nakon Repićevog pokušaja istaknuo se domaći vratar odličnom obranom. U 83. minute dvije poluprilike domaćina, ali obrana Zadra ostala je prisebna. Repić je u 89. minuti pucao s desne strane šesnaesterca, lopta je otišla malo iznad gola Zagore. Bila je to ujedno i posljednja prigoda na ovoj utakmici.
ZAGORA 0
ZADAR 2
UNEŠIĆ – Igralište NK Zagore. Sudac: Marko Bilušić (Šibenik). Pomoćnici: Stipe Brajković i Mate Vučenović (oba Šibenik). Strijelci: 0:1 Blažević (28′), 0:2 Jurić (37′).
ZAGORA: Slavica, Knez, Jurišić, Rajčić, Ljuba, Pezo, F. Bitunjac, Malčić, B. Bitunjac, Petranić, Sablić. Još su igrali: Bulat, Slugan, Rodić, Barada, M. Ninčević, Pastuović, Stojak. Trener: Tomislav Brnadić.
ZADAR: Pinčić, Surać, Ikić, Jurjević, Vasilj, Galešić, Župan, Jurić, E. Kulaš, Repić, Blažević. Još su igrali: Matasović, Begić, Kevrić. Trener: Mislav Karoglan.