Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NK ZADAR Jedni u Unešić, drugi u Biograd na Moru

13.02.2019. 10:27
NK ZADAR Jedni u Unešić,  drugi u  Biograd na  Moru


Ispred  momčadi Zadra danas je dvostruki program oglednih utakmica. Jedni će put Unešića gdje će s s početkom u 15 sati igrati protiv trećeligaša Zagore. Drugi će u susjedni Biograd na Moru gdje će snage odmjeriti s ondašnjim Primorcem, a početak utakmice predviđen je za 16.30 sati. Za pretpostaviti je da će trener Mislav Karoglan iskombinirati dvije momčadi koje će nadopuniti mladim igračima iz juniorskog i kadetskog uzrasta.
Naravno, u isto vrijeme Zadrov strateg ne može biti na dva mjesta pa će po svemu sudeći vođenje jedne momčadi preuzeti njegov najbliži suradnik Zvonimir Jurić. Bit će to šesta, odnosno sedma provjera nogometaša Zadra u sklopu priprema za proljetni dio natjecanja u Drugoj HNL. Kao što je poznato Zadrani su prošle subote na Stanovima slavili protiv HAŠK-a rezultatom 2:0, a strijelci su bili Vlatko Blažević i Vinko Petković. Trener Karoglan i nije bio previše zadovoljan izvedbom svojih igrača u tom dvoboju komentirajući kako je pred njim još puno posla. Prije dvoboja sa Zagrepčanima momčad iz Krševanovog grada u prijateljskim dvobojima slavila je protiv Uskoka (2:0)  i Sloge (0:1), a poraženi su od Solina (2:1) i Trnja (0:1).
Po informacijama koje smo dobili sa Stanova većina igrača bit će na raspolaganju treneru Karoglanu za ova dva dvoboja. Sitnije ozljede koje su neminovne za ovaj dio priprema su sanirane i s obzirom da su na rasporedu dvije utakmice svi igrači dobit će priliku za dokazivanje. Doznajemo također da su Tin Matić i Karlo Torbarina iza kojih su teže ozljede i operacije odnedavno u procesu rehabilitacije s kondicijskim trenerom Lukom Hotijem. Naravno, možemo im samo poželjeti što skoriji oporavak kako bi se mogli priključiti nogometnim treninzima.
Dodajmo još da nakon ova dva dvoboja u Unešiću i Biogradu na Moru, Zadrane u subotu očekuje odlazak put Splita. Tamo će se sučeliti momčadi Hajduka II, a početak tog dvoboja predviđen je za 12.30 sati.