Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Španjin “projektil” za slavlje Biograjaca

13.02.2019. 21:21
Španjin  “projektil” za  slavlje Biograjaca


PRIMORAC (B) 1
ZADAR 0
BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Sudac: Tomislav Čulina (Pridraga). Pomoćnici: Josip Katuša (Raštane) i Marko Narančić (Pridraga). Strijelac: 1:0 Španja (77′)
PRIMORAC (B): Topić, Jurišić, Ješe, Pedišić, Ljubić, Colić, Paponja, Španja, Prpić, Zelić, Vodopija. Još su igrali: Aleksić, Stojanov, Marković, Čačić, Prtenjača, Šarin, Šarić, Birkić. Trener: Jugo Dominis.
ZADAR: Bender, Pranić, Tokić, Jerbić, Žderić, Muić, Majić, Zdrilić, Petković, Knežević, Katuša. Još su igrali: Demo, Brkić, Stokić, D. Kulaš. Trener: Zvonimir Jurić
U Biogradu na Moru danas su snage odmjerile momčadi domaćeg trećeligaša Primorca i drugoligaša Zadra. I slavio je trećeligaš i to minimalno 1:0. Istini za volju bila je ovo kombinirana postava momčadi sa Stanova, ali to nimalo ne umanjuje pobjedu Biograjaca. A trenutak koji je odlučio pobjednika zbio se u 77. minuti utakmice kada je Toni Španja prekrasnim volejem matirao
Zadrovu obranu.
Prvi prijete Zadrani i to u 8. minuti, Majić je tukao s 18 metara, lopta je fijuknula malo pored vrata domaćina. Uzvraćaju Biograjci u 14. minuti, ali Bender je na visini zadatka. U 21. ponovno je u prilici Majić, okušao je udarac s 20 metara, ali ponovno malo nedostaje da lopta uđe u mrežu domaćina. Primorac preuzima inicijativu i opasno prijeti u 27. minuti. Bender ponovno svojom intervencijom spriječava vodstvo momčadi iz kraljevskog grada.
Do kraja prvog dijela nije bilo ozbiljijih prigoda niti na jednoj, niti na drugoj strani. U nastavku prvi prijete Biograjci. Ješe je tukao glavom u 54. minuti, Bender brani. Međutim u 77. minuti niti Bender nije mogao spriječiti vodstvo domaćina. Toni Španja je volejem s ruba šesnaesterca neobranjivo pogodio mrežu Zadrana – 1:0. U 82. minuti bilježimo udarac momčadi sa Stanova s ruba šesnaesterca, ali vratar Primorca je siguran. Zadrani do kraja nisu uspjeli postići pogodak i pobjeda je otišla na stranu Biograjaca.