Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uz vruće latino ritmove i maskenbal Kneževa palača proslavila drugi rođendan

13.02.2019. 12:39
Uz vruće latino ritmove i maskenbal Kneževa palača proslavila drugi rođendan


Mladi zadarski par, maskirani u latino-američke plesače najbolja su maska prekjučer održanog karnevalsko rođendanskog partya Koncertne dvorane braće Bersa Kneževe palače. Nakon što je latino glazbu te večeri slavio i zadarski teatar, gdje je održan koncert "Viva Cubismo", nastup grupe Cubismo i Jazz orkestra Hrvatske radio televizije pod ravnanjem Mirona Hausera, brata planetarno poznatog Stjepana Hausera, latino ritmovi odzvanjali su i Kneževom palačom. 
Slavio se drugi rođendan, a dvorana je na trenutke bila premalena da svoje znanje sambe, rumbe, cha-cha-cha, salse kao i drugih latino-američkih plesova demonstriraju zaljubljenici u vruće latino ritmove. Doduše takvih je bio manji broj u odnosu na ostale posjetitelje kao što je bio i mali broj onih maskiranih iako je "zadatak" večeri bio ne samo pokazati svu snagu vrućih latino pokreta već i maštovitost u maskiranju. Situaciju su "spasile" hostese odjevene u krinoline kao i članica žirija: kostimografkinja Marija Šarić Ban koja je ukazanu joj čast da bira najbolje "maškarane" uzela vrlo ozbiljno i u Kneževu palaču stigla maskirana u komplet pun boja i života. Uz nju najbolje maskirane biralu su još i dirigent Hrvatsko pjevačko glazbenog društva "Zoranić" Tomislav Košta kao i potpisnik ovih redaka. 
Za sve je prisutne bio pripremljen i koktel dobrodošlice, pilo se na račun "slavljenice" – Kneževe palače koja je, iako još uvijek beba od svega dvije godine pokazala da joj alkohol nije stran. U ponudi je bilo desetak pića, očekivano zadarske Maraske pa je svatko mogao izabrati nešto po svojoj volji i dodatno si dignuti temperaturu. Za latino ritmove bio je zadužen DJ a na party su stigli i gotovo svi glazbenici iz Hrvatskog narodnog kazališta. Miron je tom prilikom ponovio kako mu je drago što je došao, što je u gradu koji je kroz djelovanje Koncertnog ureda Zadar digao glazbenu scenu, u našim okvirima, kako je naglasio, na zavidni nivo. 
– Od kada postoji Koncertni ured Zadar sve je na još višoj razini – programski, ali i organizacijski. Zato nam je uvijek drago odazvati se pozivu jer unaprijed znamo da će posao biti odrađen profesionalno, a također, da će biti i publike, jer ona se stvara upravo tako – kontinuiranim kvalitetnim radom te dobrim odnosnom s lokalnom zajednicom, zaključio je Miron te izrazio nadu da će nakon ovog projekta s Cubismom već iduću sezonu pasti i neke nove ideje koje će svakako imati prilike vidjeti i zadarska publika. 
Uz najbolju masku birali su se i drugoplasirani i trećeplasirani, a nagrade su otišle u ruke poznate gradske novinarke i urednice (bez protekcije!) koja je uz masku ponosno na prsima nosila vrlo znakovit natpis kada je Hrvatska u pitanju – "don't care" te nešto krupnije vile Zvončice koja je, kako nam je priznala, došla posuti ekipu svojim čarobnim prahom sreće. Svi su oni dobili nagrade od Koncertnog ureda, uglavnom u tekućem obliku što je bio još jedan dobar razlog da se dostojno proslavi drugi rođendan Kneževe i već krene u akciju osmišljavanja maski za treći. U međuvremenu, latino ritmova u dvorani Kneževe neće nedostajati kao ni drugih aktivnosti, kako to najavljuju odgovorni.