Iz ljubavi prema violončelu rodila se i njihova ljubav

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Zadranka Paola Genovese, rođena Bralić, predstavila se domaćoj publici
Giovanni i ja smo se sreli prvi put na audiciji za riječko kazalište, on za vođu čela, a ja za tutti čelo. Prošli smo oboje na audiciji i danas smo u stalnom postavu orkestra, a vremenom se postupno između nas rađala i ljubav, tako da smo, evo sada u išekivanju prinove, kaže 27-godišnja Paola, zaljubljeno gledajući u svoga tri godine mlađeg supruga
Vedran SITNICA
Paola i Giovanni Genovese - supružnici violončelisti na koncertu u Zadru

Podrijetlom Bibinjka po ocu, iz obitelji Bralić, Zadranka Paola Genovese, predstavila se u srijedu navečer zadarskoj glazbenoj publici u u Koncertnoj dvorani Braće Bersa. Prvi put u paru sa svojim suprugom Giovannijem Genoveseom, mladim čelistom iz Vicenze. Zadarsku glazbenicu i talijanskog glazbenika povezala je ljubav prema glazbi, a glazba je probudila i njihovu uzajamnu ljubav koju su okrunili brakom, a sretno i ponosno čekaju i svoju prvu bebu.

Povezani glazbom

Danas su oni supružnici koji svoju kreativnost i vještinu izražavaju violončelom kao instrumentom svojega odabira. Zadarskoj su se publici predstavili u srijedu navečer u Koncertnoj dvorani Braće Bersa prvi put zajedno, s pomno odabranim repertoarom skladbi za violončelo koje će pokazati svu raskoš toga kraljevskog gudaćeg instrumenta.
U najavi njihova koncerta navedeno je i to da supružnici i čelisti Paola i Giovanni Genovese nisu povezani samo međusobnom ljubavlju, nego i glazbom te da će žice i gudalo violončela ispričati njihovu priču.
Neposredno prije koncerta susreli smo se s ovim simpatičnim mladim bračno-glazbenim parom. Krenuli smo u razgovor pitanjem Paoli kako to da je završila u Italiji, pretpostavljajući da je Giovannija upoznala tamo, a ona nas je iznenadila odgovorom kako njih dvoje žive i rade u Hrvatskoj, u Rijeci, točnije u tamošnjem Kazalištu Ivana pl. Zajca. Giovanni se nadovezuje smiješkom potvrdivši kako je on taj »imigrant« u Hrvatsku, a ne ona.
- Giovanni i ja smo se sreli prvi put na audiciji za riječko kazalište, on za vođu čela, a ja za tutti čelo. Prošli smo oboje na audiciji i danas smo u stalnom postavu orkestra, a vremenom se postupno između nas rađala i ljubav, tako da smo, evo sada u išekivanju prinove, kaže 27-godišnja Paola, zaljubljeno gledajući u svoga tri godine mlađeg supruga.

Prigodno se odužila svome gradu

Paola je osnovnu i srednju školu završila u Zadru, a nakon srednje upisala je Glazbenu akademiju u Zagrebu koju je uspješno okončala. Imala je sreću da je samo šest mjeseci nakon stjecanja diplome našla i posao u riječkome kazalištu.
Giovanni je iz Vicenze došao u Hrvatsku još kao 21-godišnjak, položio na audiciji kao i Paola te je zavolio nju i Hrvatsku. Kaže, na solidnom hrvatskom, da mu je ovdje prelijepo, da je imao prilike nastaviti glazbenu karijeru u Italiji gdje je završio obrazovanje na konzervatoriju, i u Njemačkoj gdje je nastavio školovanje, ali je izabrao Hrvatsku i - nije se pokajao.
Zanimljivo je i to da je njihov nastup u Zadru bio drugi koji su odradili kao par, kao duo. Prvi put su u duetu nastupili u Giovannijevoj Vicenzi, a sada u Paolinom Zadru. Inače, redovito nastupaju u sastavu orkestra Kazališta Ivana pl. Zajca.
Zadrani su u srijedu navečer uživali u izvedbama Duporta i Offenbacha (duo za vilončelo), Rossinija (čelo i kontrabas) i Boccherinijeve tri fuge.
Paola se tako, sa suprugom Giovannijem, na neki način prigodno odužila i svome gradu u kojemu je rođena, rasla i stasala do uspješne glazbenice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)