Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Natječaj za novog ravnatelja

14.02.2020. 11:15


Zbog ostavke dosadašnjeg ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu, dr. Predraga Orlovića, ovu županijsku ustanovu zasad vodi njegov zamjenik Ivica Erlić. Hoće li Erlić Zavod preuzeti i na kraju mandata vršitelja dužnosti ili će ravnateljsku palicu preuzeti netko drugi znat će se po okončanju natječaja koji ovih dana raspisuje Upravno vijeće.
Naime, njegov predsjednik Vladimir Kovačević otkrio nam je i datum raspisivanja natječaja, a to je 21. veljače, kako bi se ispoštivali svi zakonski rokovi.
– Prema statutu Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Upravno vijeće dužno je, nakon ostavke ravnatelja, u roku od 30 dana od njegove ostavke raspisati natječaj. Kako rok ističe 21. veljače, Vijeće na sjednici donosi odluku o raspisivanju natječaja za ravnatelja, a njegovu ćemo formu, ponajprije rok, izraditi prema statutu i Zakonu o ustanovama koji točno definira rokove i ostale uvjete natječaja, kaže Kovačević.
Na pitanje kako pak Zavod funkcionira u ovom prijelaznom razdoblju s privremenim upraviteljem, napominje da ustanova radi normalno te se uspješno obavljaju svi poslovi.
– Vršitelj dužnosti ravnatelja, gospodin Ivica Erlić, preuzeo je sve ovlasti te je dužan provoditi sve zadatke kako bi Zavod nesmetano radio u ovom razdoblju dok se ne izabere novi ravnatelj, zaključuje Kovačević.
Inače, Erlić je za zamjenika ravnatelja Zavoda imenovan u lipnju prošle godine kada se za ovo mjesto prijavio i dotadašnji Orlovićev zamjenik Mirko Erstić. No, većinom glasova članova Upravnog vijeća na ovu je dužnost imenovan ekonomist Ivica Erlić, bivši direktor komunalne tvrtke Benković Grada Benkovca.