Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nakon više od 40 godina stari put između Kraja i Pašmana ponovo prohodan

13.02.2021. 10:23


Uz pomoć nedavno kupljenog bagera i malčera djelatnici Javno komunalne ustanove Otok Pašman uskoro će očistiti i urediti stari put koji povezuje mjesta Pašman i Kraj.
Put je smješten između glavne otočke ceste i obale, a po riječima lokalnog stanovništva put nije bio u cijelosti prohodan više od 40 godina. To je stari put koji je, još prije nego što je napravljena otočka cesta, bio glavna poveznica dva mjesta.
Glavna svrha uređenja puta, što uključuje čišćenje, proširivanje i ravnanje, je omogućiti stanovništvu pristup svojim parcelama odnosno poljima i maslinicima.
Po riječima djelatnika komunalnog društva, ako vrijeme dozvoli, radovi na uređenju puta bi trebali biti završeni do kraja tjedna.
Osim ovih radova, djelatnici Javnog komunalnog društva Otok Pašman izvode radove čišćenja i uređenja i ostalih javnih površina na području općine. Naime, zahvaljujući kupljenom bageru i malčeru, krenuli su čištiti zarasle javne puteve, vodovodne kanale kao i uređivati ostale javnie površine.
– Javno komunalno društvo Otok Pašman u suradnji s Općinom Pašman, nakon dugoročnog ulaganja u opremu i ljudski potencijal, sad je spremno na zahtjevnije radove uređenja javnih površina na području cijele općine, za portal otok Pašman rekao je ravnatelj JKU Otok Pašman Dinko Malnar.
Na radovima čišćenja bagerom svakodnevno će biti angažirana dva djelatnika komunalnog društva, što samo pokazuje kako se radi o značajnom i zahtjevnom projektu.
– Krenulo se i s uređenjem postojećih cvjetnih otoka u mjestu Pašman, a uskoro se kreće s uređenjem i postavljanjem novih cvjetnih otoka u svim mjestima općine. Ovi radovi, koji bi trebali trajati do ljeta, uključuju i sadnju novih višegodišnjih biljaka te sezonskog cvijeća kao i njihovo navodnjavanje, nakon čega slijedi redovno godišnje održavanje, dodaje Malnar.
Redovnim održavanjem i sadnjom višegodišnjih biljaka pašmanska mjesta dobivaju ljepši vizualni identitet ne samo za vrijeme ljetnih mjeseci već i tokom cijele godine.