Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

OD PONEDJELJKA POPUŠTANJE MJERA Kockanje da, ali nema pića

13.02.2021. 14:34


Zbog povoljne epidemiološke slike od ponedjeljka se popuštaju zaštitne mjere u više kategorija, pa će tako kafići i restorani moći prodavati hranu i piće za van, bez zadržavanja gostiju i ulaska u lokal, uz držanje razmaka od dva metra i obavezne maske. Zabranjeno je i puštanje glazbe i korištenje terase. Otvaraju se i teretane u kojima će na 20 četvornih metara moći biti jedna osoba, a maske će se koristiti pri dolasku i registraciji. Otvaraju se kladionice i automat-klubovi, ali ne i njihov ugostiteljski dio. Kladionice će ograničiti broj ljudi ovisno o veličini prostora po uzoru na trgovine, dok u automat-klubovima jedna osoba mora imati sedam četvornih metara. Stožeri civilne zaštite PGŽ-a i Istarske županije uputili su Nacionalnom stožeru prijedlog da se rad kasina, kladionica, automat-klubova i uplatnih mjesta za klađenje na njihovom području zabrani do 28. veljače.
Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović jučer je najavio i 1. ožujka kao datum sljedeće korekcije protuepidemijskih mjera.
– Razmišljamo i imamo sliku onih mjera koje se dodatno mogu relaksirati ako trendovi ostanu ovakvi. Znamo da ćemo vrlo pozorno pratiti sve ono što se događa, pogotovo vezano za nove varijante virusa, poručio je Božinović.
Škole stranih jezika trebaju ograničiti broj polaznika po grupama da se može održavati razmak od najmanje dva metra između polaznika te je obavezno korištenje maski.
– Predavači trebaju održavati razmak od polaznika i nositi masku ili se odvojiti pleksiglasom te mjeriti temperaturu prilikom dolaska na posao, a o polaznicima je potrebno voditi evidenciju i mjeriti im temeperaturu prije ulaska u prostor održavanja nastave, kazao je Božinović.
Po pitanju dječjih igraonica i radionica, potrebno je ograničiti broj korisnika igraonice na jednog korisnika na sedam metara četvornih bruto korisnog prostora i o tome istaknuti obavijest.