Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kapetan Šime Dijan kandidat za načelnika Sukošana

Autor: Velimir Brkić

12.03.2009. 23:00
Kapetan Šime Dijan kandidat za načelnika Sukošana


Sukošanac Šime Dijan, kapetan duge plovidbe u Tankerskoj plovidbi d.d. Zadar, kandidat je SDP-a za funkciju načelnika Općine Sukošan (Debeljak, Gorica, Glavica, Sukošan) na predstojećim lokalnim, prvim neposrednim izborima koji će se održati treće nedjelje u mjesecu svibnju. Jednoglasna je to odluka sukošanske Općinske organizacije SDP-a na sjednici održanoj u ponedjeljak navečer.
Prema riječima predsjednika Općinske organizacije SDP-a prof. Šime Pavića SDP nudi poštenu, transparentnu, odgovornu i nadasve učinkovitu općinsku vlast.
– Sukošan je napredna općina, ali s obzirom na okolnosti u ovoj se općini može puno bolje i kvalitetnije za što već imamo pripremljene projekte i planove razvoja općine. Predstojeći lokalni izbori bit će kraj 12-godišnje HDZ-ove vlasti u općini, poručio je Pavić istaknuvši pritom važnost vraćanja izvorne i temeljne funkcije sukošanskog Općinskog vijeća, a to je kontrola izvršne vlasti s ciljem izvršavanja volje građana.
Koliko se SDP ozbiljno pripremio za predstojeće izbore, kaže Pavić, dovoljno govori podatak da će kandidat za načelnika Šime Dijan već početkom sljedećeg mjeseca iskrcati s broda, iako je tek prije 20-ak dana otplovio na uobičajeni 6-7 mjesečni “vijađ”. Nekada vrsni nogometaš u NK Zlatna luka želi što uspješnije pripremiti teren za 17. svibanj i osvajanje vlasti u Općini Sukošan. Dakako, osvajanje vlasti značilo bi i oproštaj s plovidbom.
Izborom Dijana za SDP-ovog kandidata, vladajući HDZ, odnosno načelnik Ante Martinac dobio je i prvog protukandidata za načelničku fotelju u narednom četverogodišnjem mandatu. Očekuje se odgovor i još ponekih političkih stranaka kojih u Sukošanu ima čak sedam. Štoviše, već su, doduše neslužbeno poznata i dva nezavisna načelnička kandidata i dvije nezavisne liste za Općinsko vijeće.