Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Novi načelnik Goran Đekić

Autor:

12.03.2009. 23:00
Novi načelnik Goran Đekić

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nikola Bolta, dosadašnji načelnik Općine Gračac postao je direktor trgovačkog društva “Komunalno”, a vijećnici koalicije HDZ-HSLS-DC napustili su sjednicu
Na sinoć održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Gračac izabran je novi načelnik Goran Đekić, dok je Nikola Bolta, dosadašnji načelnik Općine Gračac postao direktor trgovačkog društva “Komunalno” d.o.o.
Zbog mnogih proceduralnih pogrešaka među kojima je i kasno dostavljanje materijala za sjednicu koji su umjesto pet dana stigli dva dana prije sjednice, vijećnici koalicije HDZ-HSLS-DC napustili su sjednicu. Prije napuštanja sjednice članovi su se žalili na obračun proračuna Gračaca u kojem je 50 tisuća kuna iz proračuna uplaćeno firmi u Vukovaru, a za taj novac je objašnjeno kako je to utrošeno za promidžbene materijale, kalendare i drugo. Prema neslužbenim informacijama novac je uplaćen firmi Sedes d.o.o. čiji je vlasnik osnivač tamošnjeg SDSS-a. U trećoj točki dnevnog reda koja se tiče Komunalnog d.o.o. imenovan je novi direktor, dosadašnji načelnik Nikola Bolta, jer je Dragan Rodić dao ostavku zbog odlaska u mirovinu. Kako je istekao mandat Nadzornog odbora Komunalnog d.o.o. Franjo Tomić i Veljko Đekić dali su ostavke. Zanimljivo i znakovito je to što je donačelnik Veljko Đekić dao ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora zato što ga nitko nije upoznao s ovim što će se dogoditi.
– Osjećam se povrijeđeno, jer me nitko nije obavijestio o novim točkama dnevnog reda. Doveden sam u nezgodan položaj kao predsjednik Nadzornog odbora, jer me nitko nije obavijestio o ovom. Niste me priznali ni kao člana vladajuće stranke, ni nadzornog odbora i zbog toga povlačim svoj mandat, rekao je Veljko Đekić.
U nastavku sjednice Vijeća Općine Gračac Nikola Bolta je imenovan direktorom Komunalnog d.o.o. i razriješen dužnosti načelnika, dok je Goran Đekić razriješen dužnosti predsjednika Vijeća i imenovan je novim načelnikom općine. Za mještane Gračaca zanimljivo je i razmatranje odluke o dodjeli zgrade HKD Napredak, ukinuto je rješenje o korištenju i zgrada se dodjeljuje na korištenje Poglavarstvu Općine Gračac.
Na točki razno riječ je uzeo donačelnik Općine Gračac Veljko Đekić koji je rekao da vijećnici, poglavito oni iz vladajuće strukture, nisu uložili dovoljno truda za Općinu Gračac.
– Većina vas su članovi nekih Udruga i svi ste tražili novac za njih, rekao je Đekić vijećnicima dodajući da je Općina u problemima i da nimalo ne zavidi budućoj vlasti, jer već sada naknade vijećnicima kasne.
Bivši direktor Komunalnog d.o.o. Dragan Rodić rekao je da svatko ima svoje putovanje kojim ide do cilja i da je njegov radni vijek gotov.
Mogu reći da sam dao sebe u ove tri godine koliko sam bio direktor komunalnog. Naišao sam na punu suradnju radnog kolektiva, općine i državnih institucija kojima se zahvaljujem. Nikolu Boltu, kao sadašnjeg direktora ne treba ostaviti samog, jer rješavanje problema u komunalnom je rješavanje najmanje 50 posto problema u Gračacu, rekao je Rodić dodajući da se slaže s onima koji su napustili sjednicu i da postoji više komunikacije, sve bi bilo bolje.
Novi direktor komunalnog Nikola Bolta rekao je kako je svoju funkciju načelnika Općine Gračac obavio u realnim okvirima koliko je to bilo moguće.
– Obzirom da je većina projekata bila usko vezana uz komunalno u njemu ću moći dati svoj obol. Obzirom na iskustvo koje imam mogu komunalno podići na jedan viši nivo, rekao je Bolta dodajući da možda od komunalnog stvori i malu građevinsku firmu.
Novi načelnik Općine Gračac Goran Đekić nije bio raspoložen za davanje komentara.


 MATERIJALI PRONAĐENI NAKNADNO


Potpredsjednik HDZ-a i član Poglavarstva Općine Gračac Toni Marčić rekao je da nije više slučajnost, nego praksa da se materijali za Vijeće Općine šalju dva dana prije same sjednice.
– To se događa svaki put kada se događa nešto bitno kao kada se mijenjao statut komunalnog i birao bivši direktor. Tražio sam da se odgodi sjednica skupštine komunalnog društva iz dnevnog reda i sazove tematska sjednica, ali to nije prošlo na poglavarstvu, kaže Marčić dodajući da je na sjednici bilo dosta proceduralnih grešaka.
Kao ozbiljna stranka HDZ nije mogao prihvatiti takvo ponašanje i napustili smo sjednicu. Nakon što su naši vijećnici napustili sjednicu dostavljeni su materijali koji su tada nekim čudom pronađeni, kaže Marčić ističući i da nije u redu ovo što je napravljeno s Napretkom.
– Teško mi je komentirati Napredak, činjenica je da je ta zgrada bila ruševna i članovi Napretka su je doveli u stanje u kojem je sada. Uloženo je preko milijun kuna sredstava koja su donirana Napretku, kaže Marčić ističući kako je ovakvo ponašanje SDSS-a samo poruka biračima sportskim riječnikom da ekipa koja pobjeđuje se ne mjenja, a oni su se izmijenjali dva mjeseca prije izbora.