Prvaši Krune Krstića uvedeni u svijet knjižnice

Slika korisnika admin
knjiznica_arbanasi2
Ivan JAMIČIĆ
Djeca se od rane dobi potiču na odlazak u knjižnicu

U razgledavanje i posjet u Ogranak Gradske knjižnice u Arbanasima jučer je pristiglo dvadesetak prvašića iz Osnovne škole Krune Krstića u Zadru zajedno sa svojom učiteljicom Rossanom Discordia-Knežević. Najmlađe školarce su na samom ulazu dočekale ljubazne djelatnice knjižnice kao i voditeljica koje su ih dalje provele u razgledavanje i pomno upoznavanje sa svim čarima i prednostima učlanjivanja u knjižnicu kao i korištenja njezinim uslugama i ponudama.

- Nastojimo što više poticati djecu na odlazak u knjižnicu i boravak u njoj stoga i iniciramo ovakve posjete knjižnici.

Naime,od malih nogu djeca trebaju steći naviku da čitaju te da im je knjiga pravi prijatelj. Ova knjižnica nudi niz popratnih sadržaja poput radionica i igraonica, što je djeci dodatni užitak i motivacija za dolazak,kazala je  Rossana Discordia-Knežević,te dodala kako je "tako nešto" prije otvaranja ove knjižnice u ovom predjelu grada zaista nedostajalo.

- Ako roditelj čita,čitat će i dijete, pa čak će i zavoljeti  knjigu. Upravo danas su imali priliku čuti priču o "Neposlušnom mačetu" kojeg je knjižničarka ispričala pomoću tzv.filca,odnosno platna na koje se "dalje" slažu ostale figure dok se priča priča. Mislim da je ovo puno zdraviji i korisniji način na koji djeca mogu provoditi svoje slobodno vrijeme nego primjerice višesatno sjedenje u zatvorenom prostoru i pred kompjuterom ili televizorom, zaključila je Discordia-Knežević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno