Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Role Dokoza podnio ostavku

Autor: Velimir Brkić

12.03.2009. 23:00
Role Dokoza podnio ostavku

Foto: Velimir BRKIĆ



Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Općine Starigrad Role Dokoza, istaknuti HDZ-ov prvoborac podnio je neopozivu ostavku na dužnost predsjednika općinskog HDZ-a. Pritom zahtijeva što žurnije sazivanje prijevremenih unutarstranačkih izbora na kojim bi se izabralo stranačko vodstvo te shodno uzavreloj političkoj situaciji u općinskom HDZ i izabrao kandidat za općinskog načelnika i kandidati za Općinsko vijeće za predstojeće lokalne izbore. Sve u cilju kako bi se, kaže, stabilizirala uzavrela politička situacija u stranci i Općini, a što bi dovelo do ubrzanog općinskog razvoja kako na korist svih općinskih žitelja tako i stranke uopće.
U dopisu Zadarskom listu Role Dokoza navodi kronologiju unutarstranačkih događanja u ovoj podvelebitskoj općini (Starigrad, Seline, Tribanj). Od protustatutarnog sazivanja sjednice općinskog HDZ-a na kojoj je aktualni načelnik Krste Ramić izabran za stranačkog kandidata za načelničku funkciju, a na kojoj nije nazočio općinski tajnik HDZ-a dipl.iur. Milorad Jović, dva člana iz najjače stranačke baze u Tribnju, kao i on osobno iako ima 150 potpisa općinskih članova HDZ-a za njegovu kandidaturu za načelnika za što je i poslan dopis županijskom HDZ-u.
“Kako postoje dvije istaknute stranačke kandidature za općinskog načelnika, najkvalitetnije i najbolje rješenje je da vrh stranke na čelu s predsjednikom Božidarom Kalmetom donese odluku o imenu stranačkog kandidata za općinskog načelnika, kojom bi se po mom mišljenju i mišljenju apsolutne većine članova općinskog HDZ-a uvelike smanjile narasle tenzije, što bi i dovelo do izbjegavanja proiciranja daljnjih skandala poput prijetnji, vrijeđanja i naguravanja osobno mene, mojih prijatelja i članova obitelji u lokalnom kafiću “Mocca” od strane šurjaka načelnika Ramića i Ivice Bušljete, bez ijednog povoda. Jasno se vidi da Ramić želi silom pridobiti potporu članstva, ali mu to ne polazi za rukom…”
“Zbog traženja članstva, ali i apsolutne većine općinskih žitelja bit ću kandidat općinskog načelnika”, poručio je u svom priopćenju Role Dokoza.