Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sjećanje dugo dvadeset godina

Autor: Jelica Farkaš

12.03.2009. 23:00
Sjećanje dugo dvadeset godina

Foto: Jelica FARKAŠ



Dvadesetu obljetnicu mature obilježili su maturanti Biogradske srednje škole, usmjerenje konobar iz 1987./1988. školske godine.
Ispred škole okupio se manji broj učenika ovog četvrtog razreda sa svojom razrednicom Ankicom Grgić.
– Prozivka i podsjećanje da školske dane uvijek su poseban osjećaj. Sjetimo se svega, svih onih dobrih i manje dobrih stvari, a ovaj razred je bio doista dobar. Nikada nisu kasnili na nastavu i nije bilo s njima većih problema. Posebnost ove generacije jest što su imali priliku uz teorijsku nastavu u prostoru škole iskušati i svoje praktične sposobnosti iz nastavnog programa. Naime, u to vrijeme prvi put u našoj srednjoj školi otvoren je radni kabinet, točnije kuhinja i restoran u kojem su svi oni iz strukovnih odjeljenja mogli obavljati i praktični dio nastave, kazala je razrednica Grgić.
Ovoj obljetnici odazvao se manji broj od ukupno 22 učenika koji su bili u ovom razredu. I kako to obično biva neki od njih ostali su u struci, drugi su otišli drugim smjerovima, dio njih živi izvan grada, a neki i izvan zemlje te se nije bilo lako okupiti. No, oni koji su uspjeli doći, zasigurno nisu zažalili jer prisjetili su se srednjoškolskih dana, brojnih zgoda i nezgoda iz toga vremena, što je, bez sumnje, uvijek zanimljivo i zabavno uz prepričavanje dogodovština, pjesmu i smijeh.
Generacija maturanata smjera konobar školske godine 1978./88. bili su: Amarildo Birkić, Dragan Božin, Zvonko Colić, Snježana Čirjak, Klaudija Fantina, Ivanka Grdaš, Miro Jaman, Božidar Kurtov, Josip Lalin, Natalija Mađerić, Jasna Pešić, Vinka Rosan, Ivica Rudić, Dalibor Smajić, Željko Smodlaka, Rade Smoljan, Nera Šarić, Perica Šarin, Mirjana Škiljić, Elvis Torić, Mario Vulin i Natali Zalović.