Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Danas se slavi titula

Autor: Viktor Bogut

12.03.2010. 23:00
Danas se slavi titula

Foto: Sebastian GOVORČIN



Neće biti teoretski sigurno, ali ako danas slavimo praktično smo prvaci – kazao je trener Zadra Šime Mijolović. U 18. kolu Prve kuglačke lige njegova momčad će danas u 15 sati dočekati sastav zagrebačke Grmoščice, posljednju veću prepreku pred službenu prezentaciju novih (starih) prvaka Hrvatske. No, može se reći da su Zadrani već sada napravili glavninu posla te da ih niti eventualan poraz vjerojatno neće odmaknuti od titule. Ipak, čisto radi sigurnosti, danas valja dobiti. A Grmoščica nije toliko slaba momčad.
– Radi se o sastavu koji u svojim redovima ima niz kvalitetnih, mladih igrača. Imaju mnogo mladih reprezentativaca.
Zadrani nakon završetka europske avanture mirno plove domaćim prvenstvom u kojemu već godinama nemaju pravog konkurenta. Ove sezone u početku je zaprijetio Zaprešić. Kasnije su se pojavili Novska i Poštar. Ipak, sada ih malo dijeli od nove titule. Grmoščica, iako nije konkurent za titulu, je momčad koju se valja ozbiljno shvatiti, a da će to Zadrani i napraviti, dokazuje činjenica da će igrati s najjačim sastavom.
– Ništa ne želimo prepustiti slučaju. Igrat će svi i od početka želimo krenuti maksimalno angažirano. Ovo je važan dvoboj i želimo doći do bodova – zaključio je Mijolović.
U 18. kolu igraju: Zadar – Grmoščica, Zanatlija – Bjelovar, Kandit Premijer – Novska, Zaprešić – Konikom Osijek, Željezničar – Adrianeon, Poštar – Trilj.